C. Ronaldo rémálma: a svájciak kólával tuningolták magukat a sorsdöntő meccsen

2021. június 29. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre biztosabb, hogy a mostani foci-Eb nemcsak a magyar válogatott nagyszerű teljesítményéről, vagy a szokatlanul sok kihagyott tizenegyesről és öngólról marad emlékezetes, hanem a kóláról is. Az Eb és a Coca-Cola közös történetét most néhány svájci labdarúgó írta tovább.

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo még a csoportmeccsek alatt azzal került a figyelem középpontjába, hogy egy sajtótájékoztatón látványosan elrakta maga elől az oda kikészített Coca-Cola-palackokat, és arra szólított fel mindenkit, hogy inkább vizet igyon. Ronaldo példáját Paul Pogba és Manuel Locatelli is követte az Eb-n, aminek az UEFA nem igazán örült, hiszen zsíros szponzori szerződésekről van szó.

Hétfőn a világbajnok francia válogatott őrült meccsen, 3-3-as rendes játékidő után büntetőkkel esett ki Svájc ellen, és a meccs közben néhány svájci játékos – a leglátványosabban talán a már Svájcban születő, koszovói albán családból származó Granit Xhaka – kólát fogyasztott.

A YouTube soha nem fáradó közössége pedig rögtön csinált is egy válogatást Xhaka kólázásából (a videó második felében nagyon vicces szurkolói reakciók vannak a hullámvasútszerűen változó meccs aktuális eredményeire):

Hosszabb és mélyrehatóbb elemzést igényelne, hogy Xhakaék – és az ezt lehetővé tevő svájci edzői és orvosi csapat – miért éltek ezzel a lehetőséggel. Annyi biztos, hogy a kólában lévő cukornak rövid távon jó tuningoló hatása van, a szénsav azonban nem feltétlenül tökéletes a maximális teljesítményre törekvő emberi szervezet számára. Egyébként az Eb-n a többi frissítő is a Coca Cola terméke, több játékos például Powerade-et ivott.

A legnagyobb kérdés persze sok futballrajongó számára az, hogy vajon az idei Eb-n újabb elképesztő világrekordot döntő C. Ronaldo mit szólna a történtekhez. Lehet, hogy valami ilyet:

Esetleg ilyet:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!