Ronaldo 109 válogatott góljával beállította a világrekordot

2021. június 24. – 07:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cristiano Ronaldo szerdán két gólt lőtt Franciaországnak a futball-Európa-bajnokságon, így összesen már 109 gólt szerzett válogatottként, amivel az örökrangsorban utolérte az eddig vezető iráni Ali Daeit.

Ronaldónak jól fizetett a szerda este, hiszen két újabb találatával nemcsak válogatottsági góllövő rekorder lett, hanem az Európa-bajnokság góllövőlistájának is az élére ugrott. A tornán már öt gólt szerzett, ebből kettőt-kettőt a magyaroknak és franciáknak, egyet a németeknek lőtt.

Az iráni Ali Daei 1993 és 2006 között volt válogatott, 149 meccs alatt hozta össze a 109 gólját. Ronaldónak ehhez több kellett, szerdán szerepelt 178-adszor a nemzeti csapatban.

Cristiano Ronaldo két gólt lőtt a franciáknak a futball-Eb-n, amivel válogatottsági gólrekordot állított be -Fotó: Dmitrij Golubovics/AFP
Cristiano Ronaldo két gólt lőtt a franciáknak a futball-Eb-n, amivel válogatottsági gólrekordot állított be -Fotó: Dmitrij Golubovics/AFP

Ali Daei az Instagramon méltatta a csúcsbeállítást: „Gratulálok Cristiano Ronaldónak, akit most egy gól választ a válogatottsági góllövési rekord megdöntésétől. Megtiszteltetés számomra, hogy ez a figyelemre méltó eredmény Ronaldoé lesz. Ő a futball nagy bajnoka és gondoskodó humanista, aki rengeteg embert inspirál és befolyásol a világon.”

A portugál válogatott játékos már szombaton egyedül vezetheti a ranglistát, ha a nyolcaddöntőben betalál a belgáknak.

Ronaldo egy másik rekordot is összehozott szerdán, ő az első olyan futballista, aki legalább 20 gólt jegyez az Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon.

A 36 éves klasszis már a magyaroknak lőtt két góljával is csúcstartó lett, Michel Platinit megelőzve az Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb játékosa lett, összesen már 14 gólt lőtt öt Eb-jén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!