Versenyképes-e a magyar oktatási rendszer?

2021. október 1. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

Összeomlanak vagy megújulnak a világ oktatási rendszerei? Segít-e az oktatás központosítása? Valóban vannak modell országok vagy az egész világ kísérletezik? Követhetőek-e számunkra a kelet-ázsiai rendszerek, ahol a tanulók csúcsszinten teljesítenek? – ilyen kérdésekre keresik a választ a CEU Határtalan tudás című eseménysorozatának mai előadói. Kövesse 17:30-tól a helyszínen vagy élőben itt a Telexen!

Nyerünk vagy veszítünk a kompetenciaalapú oktatással? Megkönnyíti a társadalmi befogadást, az integrációt, a későbbi elhelyezkedést, de drámai kulturális és természettudományos leépülést eredményez, fokozatosan tűnik el a tudásalapú közműveltség Európában. Közben a magyar 15 évesek az OECD-átlag alatt teljesítettek a legutóbbi PISA vizsgálaton, miközben Kína mindent visz. Magyarország legendásan rosszul áll a PISA méltányosság mutatója szerint is: a gyerekek rossz családi hátterét az iskola sem tudja kompenzálni, aki lemarad, kimarad. Az előadások ezeket a problémákat is körüljárják.

Az esemény előadói:

  • Setényi János oktatáskutató;
  • Kende Ágnes szociológus, oktatáskutató;
  • Kiss László középiskolai történelemtanár.

A 17:30-kor kezdődő előadásokat ismét lehet személyesen is hallgatni Budapesten, a Közép-európai Egyetem Nádor utca 15. szám alatti épületének Auditóriumában, regisztráció után. Tekintettel a járványhelyzetre, a CEU épületébe kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet belépni, illetve az épületen belül kötelező a maszkviselés (az előadóteremben nem).

Az online közvetítés pedig itt követhető:

A sorozat korábbi előadásai ide kattintva visszanézhetők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!