Lengyel-Szabó Péter

RSS

Nézze meg Orbán Viktor texasi beszédének összefoglalóját eredeti angol nyelven, magyar felirattal

Orbán Viktor a hírhedt jobboldali konferencia, a CPAC texasi szónoka volt, ahol elmondta, hogy mi a magyar siker titka: határvédelem, családtámogatás, drag queenek helyett Chuck Norris. Az angol nyelvű beszéd összefoglalója magyar felirattal.

Meet the 16 year old from Hungary whose idea is to be released by LEGO

A Hungarian high school student won LEGO's idea competition: the foosball table he came up with will be made into an official LEGO model. Meet 16-year-old Donát.

Orbán's speech in Transylvania – a video summary

"The world owes us a debt, and we will make sure to get it from them." The Prime Minister spoke about war, race, Europe, utility price cuts and his vision of the future in his speech over the weekend. Here's Telex's video summary of the main points.

The head of the government's media holding: Telex is fake news

We have tried to interview the man in charge of the Hungarian government's media holding several times in the past – unsuccessfully. This is the closest we have come to him telling us why he considers Telex to be fake news.

A forróságban Vivi is megvillantotta!

Az angol királynő elmenekült, erőszakos bűnözők járják az erdőt, ráadásul úgy tűnik, bajban van Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc házassága. Különleges gyűjteménnyel, különleges helyszínről jelentkezünk a clickbait-híradóval.

Orbán Tusványoson: Kevert fajú népekről, a nyugat hanyatlásáról és a hídfoglaló narkósokról

A világ tartozik nekünk, és ezt a tartozást be is fogjuk vasalni. Háborúról, rezsiről és a 2030-as fordulatokról is beszélt a miniszterelnök az idei tusványosi beszédében. Videós összefoglaló.

Megkérdeztük a Fidesz vezetőitől, mit üzennek a Pride résztvevőinek

Ez egy szabad ország, és érezzék jól magukat, de hagyják békén a gyerekeinket. Semjén Zsolt szerint a Pride olyan szürreális, mintha a szőke nőket kedvelők vonulnának fel, de Magyarországon ezt is lehet.

Varga Judit Az ördög ügyvédjéről: Határvonalat akartam húzni

Az igazságügyi miniszter szerint csúnya dolog volt, amit Az ördög ügyvédje csinált, és a saját kezével írta, meg adta fel a feljelentést. A Völner-ügyben pedig kész tanúskodni, de még nem hívták. Interjú Varga Judittal Tusványoson.

Semjén Zsolt: Ha két férfi házasodhat, három miért nem?

Szerinte a magzat nem a nő testének a része, hanem egy másik ember. Személy szerint mindent megtenne azért, hogy ne érje fizikai erőszak az LMBTQ-embereket. Videóinterjú Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel.

Szédítő interjú Szánthó Miklóssal

Összefutottunk a Kesma és az Alapjogokért Központ vezetőjével Tusványoson, és az eddigi legmélyebb interjúnkat készítettük vele.

Nagy István miniszter: Október 1-je után is maradhat az élelmiszerárstop

Az agrárminiszter a katáról azt mondta Tusványoson a Telexnek: amikor nehézségek vannak, a kiskapuk bezárulnak.

Varga Mihály: Volt olyan elképzelés, hogy ennél is többet fordítsunk a tűzijátékra

A tanárok béremelésére nincs egyértelmű válasz, a kata sávos átalakítására is volt javaslat, az adó sorsáról vita is volt a kormányban. Videóinterjú Varga Mihály pénzügyminiszterrel, akinek a rezsijét a felesége számolta ki, és aki szerint belefér Európa legnagyobb tűzijátéka.

Gulyás Gergely: Csütörtökön jön a rezsicsökkentés korlátozásáról szóló kormányrendelet

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a rezsicsökkentés visszavágása után nagyobb népszerűségre számít. Gulyás elkezdett spórolni az energiával, pedig 2-3 hete ez még nem jutott eszébe. Nem tudja még, mennyivel fog nőni a rezsije, de szerinte ki fogja tudni fizetni.

Németh Zsolt alaposan kielemezte a kommenteket a ruszkikat hazaküldő posztja alatt

A fideszes politikus szerint a facebookos kommentek komoly látleletei a magyar szellemi közállapotoknak.

Nem szívesen adózom többet egy olyan kormánynak, ami ezt a pénzt stadionra és lówellnessre költi

Hétfő reggel is lezárták a tüntetők a Margit hidat, a rendőri utasítással is szembemenve. A tüntetést kifejezetten civilek, elsősorban futárok szervezték, és a hídfoglalók már nem csak a katamódosítás ellen tiltakoznak, hanem a pár napja bejelentett rezsicsökkentés csökkentése ellen is.

Magyarországon nem létezik állami környezetvédelem

A klímaváltozás miatt szükség lenne a kapitalizmus reformjára, a változások pedig nem fognak mindenkinek tetszeni, főleg a gazdagoknak nem. Nem vagyunk klímabajnokok, ahogy Orbán mondja, és az is teljes tévedés, hogy az oktatásnak és az egészségügynek sincsen önálló minisztériuma. Videós interjú Illés Zoltánnal.

A katamódosítás egy merénylet több százezer ember ellen

Futárok, fordítók, szövegírók, bőrműves népi iparművész és még számos, jellemzően szellemi munkát végző ember tüntetett a Kossuth téren a katás adózás módosítása miatt, majd a Margit hidat is elfoglalták. Nem tartják korrektnek, hogy a kormány a választások után változtat a szabályokon, és igazából az értelmét sem látják. Van, aki szerint ez nem más, mint nettó basztatás.

Nem tudják, mennyi visszaélés van, de megszavazták a fideszesek a katatörvény módosítását

A benyújtástól számítva alig több mint huszonnégy órával elfogadott törvény miatt szeptembertől rengeteg kisvállalkozónak kell újratervezni az adó- és pénzügyeit.

Olyanok is összefogtak az Átriumért, akik még életükben nem jártak ott

Miután az Átrium bejelentette, hogy felmond a dolgozóinak, több civil kezdeményezés is indult, hogy megmentsék a színházat. Az Átriumból szimbolikus ügy lett, de vajon elegendőek a párszáz forintos támogatások ott, ahol 200 millió forint hiányzik?

Stranger Things = Halálos iramban

A Stranger Things onnan indult, hogy aranyos kisgyerekek társasoznak, meg menekülnek gonosz tudósok elől. A negyedik évad végére oda jutottunk, hogy egy elrabolt rendőr nyolc hónapnyi szibériai rabság után lassítva kardozza szanaszét a demogorgont. A sorozat mélyén ott van még a kezdeti varázs, de egyre több fölösleges és buta megoldáshoz nyúl csak azért, hogy felfalja a néző figyelmét. Kritika a 4. évad lezárásáról.

A budapesti kánikulában keressük a legforróbb csajokat és pasikat

A Forró vagy nem? című különkiadásunkban hőkamerával néztük meg, hogy hogyan bírják a hőséget, és hány fokosra hevülnek fel a járókelők a napon.

Ne a melegtől olvadozzon, hanem ezektől a manulkölyköktől!

Megvizsgálták és lemérték a tavasszal született hat manulkölyköt a Budapesti Állat- és Növénykertben. De mi az a manul, miért fura a tekintete, és miért nagy szám, hogy hat ilyen cica születik egy állatkertben?

Fidesz group leader urges secret service to monitor NGOs and media platforms funded from abroad

Fidesz' group leader hasn't had the chance to speak with Antal Rogán about his idea yet. He explained his plans to us on Monday.

Hollik: Ha a Ryanair ezt megcsinálja, meg kell emelni a légitársaságok adóját!

Fideszes képviselőket kérdeztünk arról, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a Ryanair visszamenőleg árat emelt a kormány extraprofitadója miatt. A Fidesz kommunikációs igazgatójának már van is egy ötlete.

Kocsis Máté ösztönözné a titkosszolgálatokat a külföldi pénzből működő civilek és médiumok ellenőrzésére

A Fidesz frakcióvezetője még nem beszélt Rogán Antallal az ügyről. Kocsis Máté hétfő délelőtt állt a Telex kamerája elé.

A 10,7 százalékos infláció nem hír a köztévé Híradójában

A két számjegyű infláció nem fért bele a közmédia Híradóiba, de az igen, hogy „a Fidesz szerint ha a baloldal lenne kormányon, se rezsicsökkentés, se gáz, se olaj nem lenne a magyar családoknak”.

Orbán jövője Európában

Van már olyan párt, amelyik kiléptetné Magyarországot az EU-ból, a parlamentbe bejutó Mi Hazánk 2030-ig népszavazást akar a kérdésben, a legfontosabb szereplő, Orbán Viktor uniós politikáját pedig évek óta kettősség jellemzi. Ebben a videóban szakértők segítségével annak jártunk utána, mi lehet a kormányfő célja Európában, és mennyire támogatják terveit a magyarok.

Nem vágunk össze olyan anyagot, ami hazugság – a Telex válasza Hodász atya kritikájára

Az Orbán Viktorért tartott szentmiséről készült riportban nem kommentáltunk, nem értelmeztünk utólag semmit. A videóban egyedül a kérdéseink lehetnek kritikusak, de ez a sajtó feladata.

10 fontos videó a háború első 100 napjából

Metróban éjszakázó kismamák, szétlőtt otthonok, menekülő családok: a háború kitörésének a napjától kezdve ott voltak a videósaink a fontos helyszíneken, de bemutattuk azt is, hogy min megy keresztül egy újságíró a háborús tudósítás során, és összefoglaltuk az orosz-ukrán viszály ezeréves történelmét is.

Kiégett tankkal fotózkodnak az ukrán autópálya mellett

Az orosz-ukrán háború maradványait folyamatosan takarítják, de ezt a T-72-es tankot otthagyták az út mellett, amivel a Kijevbe utazók előszeretettel fotózkodnak. A Kijev melletti Irpinynél pedig egy brutális roncsinstallációba is belefutottunk.