Lengyel-Szabó Péter

RSS

Honvédelmi miniszter: A NATO nélkül nem tudjuk megvédeni az országot

A magyar katonák azért vannak a határon, hogy felkészüljenek a menekültek fogadására, és hogy az áttévedő katonáktól is védjék a magyarokat, mondta a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor lakossági fórumot tartott Kiskunhalason, ahol videós interjút is készítettünk vele.

Putyin háborúja rosszul jött a Fidesznek, de Orbán fel tudja használni

Putyin offenzívája megdobta a Fidesz népszerűségét, a párt kommunikációs gépezete gyorsan megalkotta a háborúpárti ellenzékről szóló narratívát, Orbán pedig nyugalmat sugároz. De az elmúlt 12 év látványos oroszbarát politikája visszaüthet a kormányfőre.

A fideszes békepárti narratíva nem hiteles Mini Putyin szájából

Orbán Viktor hazaáruló, Magyarország a KGB lerakata lett – nem volt hiány kemény mondásokból az ellenzék kedd esti tüntetésén, ahol viszont olyan Orbán-ellenes fiatallal is találkoztunk, aki szerint Ukrajna ügyében a kormány jár el helyesen.

Refugees from Ukraine: Hungarians are amazing!

As Ukrainian refugees start arriving in Budapest, multiple aid agencies and scores of volunteers are waiting to receive them. We checked the conditions at one of Budapest's busiest train stations.

Rekordot döntöttek februárban a Telex videói

25 önálló videó, 3,9 millió indítás – igyekszünk ott lenni mindenhol, ahol fontos dolog történik.

Menekültek Ukrajnából: Csodálatosak a magyarok!

Többnapnyi viszontagságos utazás után elkezdtek érkezni a háború elől menekülő emberek Budapestre. Hivatalos szervezetek és számos önkéntes várja őket a pályaudvarokon, az elmondásaik alapján pedig nagyon gördülékenyen el tudtak jutni a magyar fővárosba. Úgy érezték, Ukrajnában már nincsenek biztonságban, Putyinnak pedig azt üzenték, hogy a háborúja csak erősebbé teszi az ukránokat.

Így rohanta le Oroszország Ukrajnát

Az amerikaiaknak ezúttal igazuk volt, a Fidesz megmondóemberei pedig tévedtek. Háborús helyzet alakult ki a szomszédban, Magyarország pedig menekülthullámmal készülhet az április választásokra. Telex Magyarázó a háború első napjairól.

Megmutatjuk, hogy néz ki egy találatot kapott lakóház

Bejutottunk egy kijevi lakóházba, amiben egy robbanás okozott károkat. Az ott lakók vagy szedik össze a megmaradt holmijaikat, vagy egymással vitatkoznak, de felkészültek a további harcokra és nem akarják elhagyni Kijevet.

Azt hiszem, hogy ma éjjel lángba borul az égbolt

Nyüzsgő pályaudvar, kihalt utcák, és katonákat tapsoló ukránok: megnéztük, milyen a hangulat Kijevben, miközben az orosz hadsereg közelít a fővároshoz.

A háborúról eddig csak tanultunk, most meg olyan közel van

Düh, aggodalom, félelem – erős érzelmeket váltott ki az emberekből, amikor megtudták, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Kérdésünkre azt is elmondták az ellenzék Putyin-ellenes tüntetésének résztvevői, hogy mit várnak most a magyar kormánytól.

Megtámadták az országunkat! Te hogy éreznéd magad?

A záhonyi határátkelőnél beszéltünk egy ukrán állampolgárral, aki családjával a támadások hírére indult útnak, hogy mentsék az életüket. Nem tudják, hogy hova mehetnének, az autójuk most az otthonuk.

Afghanistan: A journey from war to terror

Telex’s journalist travelled to Afghanistan to speak to locals about life under the new Taliban regime. If you are interested in knowing how everyday life has changed there since the Taliban took over, then watch our video (English subtitles available)!

Afganisztán – Utazás háborúból a terrorba (teljes film)

Azután mentünk el Afganisztánba, hogy a legtöbb külföldi elhagyta az országot, és a tálibok átvették az uralmat. Most a korábban két részben publikált anyagot egyben mutatjuk be, angol és magyar felirattal is.

Ott tartok, hogy nem tudok elképzelni rosszabbat, nem érzem, hogy vesztenivalóm lenne

Az ország egyik legjobb iskolájában 60 tanár csatlakozott az országos polgári engedetlenségi mozgalomhoz pénteken, és tiltakozásként nem tartották meg az óráikat. Szerintük az életpályamodell és a fizetésemelés csak jól hangzanak, de nehezen lehet megélni a pedagógusi fizetésből. Az iskolában pedig még takarítóból sincs elég, ezért a diákok is részt kell hogy vegyenek a takarításban.

Telex asked Orbán allies: have power and influence changed Viktor Orbán?

We wanted to find out how those around him see Viktor Orbán after so many years in power, and received even more than we came for. Zsolt Bayer, the most influential pro-government journalist and media personality even told us what the trouble with Telex is.

A Fidesz azt akarja bemutatni, hogy Márki-Zay Péter egy senki – Elemeztük a kampányrajtot

Elindult a kampány, mi pedig vezető politikusokat kérdezünk élőben a Telexen, a vendégünk lesz Dobrev Klára, Donáth Anna és Navracsics Tibor. A kampány elemzésében, az erőviszonyok felmérésében pedig Dull Szabolcs és Török Gábor is részt vesz.

Eljutottunk a felfegyverzett Kabulba – Afganisztán, 2. rész

Nincs pénz, a nők rettegnek, miközben minket tálibok vegzálnak. Így néz ki egy háborús ország fővárosa, ahonnan elmenekült a Nyugat. Utunk végén mi is alig tudtunk átjutni a határon. A Telex Afganisztánban.

Bayer Zsolt: Az a baj a Telexszel, hogy van

Orbán Viktor veszélyes politikus, mert akkor is meg tudja győzni a vitapartnerét, ha nincs igaza, de még mindig kiváló formában van, ahogyan a Fidesz is – mondták a miniszterelnök évértékelőjére érkező emberek. A Várkert Bazár előtt meg kellett harcolnunk azért, hogy kérdezhessünk.

Afganisztán: út háborúból terrorba – 1. rész

Akkor indultunk el a háborús országba, amikor mindenki menekült onnan. Már az elején elfogtak minket, de kiszabadulva olyan világ tárult a szemünk elé, amit csak kevesen láthattak. Állig felfegyverzett, majd lakomát rendező tálibok, és olyan táj, amiből megértettük, miért vérzett el itt minden hadsereg. A Telex Afganisztánban.

Szobrot emelünk Horthynak, és nem érdekel minket semmilyen sivító magyargyűlölő kis pokolfajzat

Van, aki szerint a Mi Hazánk értékrendjéhez Márki-Zay áll a legközelebb, és ugyan a Fidesz elhappolja most a témákat a Mi Hazánktól, azokat nem őszintén képviseli. Nemzeti seregszemlét tartottak pár száz felvonulóval, hogy megemlékezzenek Horthy Miklós halálának 65. évfordulójáról. Videóriport.

Tudja, ki az a Volner? Persze, az államtitkár!

Mennyire van képben a Volner-üggyel? Mármint azzal, hogy Volner János, a Volner-párt elnöke mégsem indul a választáson. Vagy egy másik Völnerre gondolt? Videó a Volner-Völner helyzetről.

Tóni, Ádám, Barbara – kik ők Gulyás Gergely szerint?

A szokásosnál korábban kezdődött és rövidebb volt a kormányinfó csütörtök reggel, de azért Orbán Viktor disznóvágáskampányáról és a miniszterelnök-jelölti vitáról is megkérdeztük Gulyás Gergely minisztert. Na meg a Schadl–Völner-ügy furcsaságairól.

Patkányozás, bunkózás, parasztozás – Best of Bangóné

Bangóné Borbély Ildikó gyakran hívta fel magára a figyelmet az ötleteivel és a helyesírásával is, mielőtt a diplomabotránya miatt kizárták volna az MSZP-ből. Három percben bemutatjuk a hozzá kötődő legemlékezetesebb pillanatokat.

Akár a választást is eldöntheti, hogy Orbán Viktor kiáll-e vitázni Márki-Zay Péterrel

Horn Gyulát fiatalon legyőzte, Medgyessy Péter a torkán akadt, Gyurcsány Ferenc pedig 2006-ban lényegében földbe döngölte a jelenlegi kormányfőt. Telex Magyarázó arról, hogy miért nem lesz vita Orbán és Márki-Zay között – illetve hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen.

Márki-Zay Péter: A 12 éves kormányzás csődjének a beismerése a hatósági áras csirke far-hát

Márki-Zay szerint fontos lenne a miniszterelnök-jelölti vita, ahol kiderülhetne, hogy egy polgárivá felemelkedő országot szeretnénk, vagy egy olyat, ami lecsúszik az ereszen. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt együtt kampányolt a népszavazásért Jámbor Andrással, aki szerint ha a következő alig 80 napban végigkopogtatják az országot, akkor ők nyernek.

A Völner- és Városháza-ügyek megmutatták, miben erős a Fidesz, és miben gyenge az ellenzék

A Völner-ügy az ellenzék gyengeségét, a Városháza el nem adása körüli történet pedig a fideszes politikai- és propagandagépezet erejét mutatta meg. Telex Magyarázó a kampány előtti legfontosabb történésekől és azok tanulságairól.

Az év első filmes eseménye egy szemérmetlen nosztalgiavonat

Megjelent a Harry Potter-különkiadás, amiben a régi szereplőgárda visszatér Roxfortba. Egyszerre végletekig kicentizett és érzelmes műsor, ami bemutatja, milyen volt világhírű brit színészeket felkérni arra, hogy ismeretlen gyerekek mellett asszisztáljanak. És milyen az, amikor ezek a gyerekek egyik napról a másikra világsztárok lesznek.

Megmutatjuk, mi az, amit minden más újévi köszöntő beszédből kivágnak

Egy különleges videós beszéd, amiben minden újságírói képességünket bevetjük, hogy végigmenjünk az év fontos állomásain.

Fakenewsozás, gyurcsányozás, buzizás a kameráink előtt

Náci karlendítés, önkritikus megszólalók, Márki-Zay Péter és Hollik István eszmefuttatásai: rengeteg dolog történt 2021-ben a Telex kamerái előtt, és 150 videónk végignézése után összeraktuk a legjobb jeleneteket.

De mi volt ez a helyszín, ahol a karácsonyi clickbait-híradót forgattuk?

Eta néni tíz éve még csak az unokáinak kezdte el dekorálni a kertjét Dabason, de pár év után megnyitotta a helyszínt az érdeklődők előtt is.