Megéri joghurtot készíteni otthon, csak két alapanyag kell hozzá

Tej, joghurt, meg egy éjszakányi pihenés meleg helyen. Alapélelmiszereket készítünk otthon, mert így olcsóbb és jobb!

A legújabb Váncsa-szakácskönyvvel tuti, hogy jobban fogunk főzni

Hogyan készítsek el egy birkát? Mit csináljak tökből, spenótból, miért egyek hajdinát, és főleg: miért hívják úgy az édesköményt, hogy biszbasz? Az új Váncsa-könyvből főztünk.

Elronthatatlan receptek a Telexen, kezdőknek: így süss rántottát!

Indul a Telex főzőiskolája: világosan, egyszerűen leírt receptek, trükkök, technikák, amelyekkel tényleg bárki boldogul: a rántottától a paprikás csirkéig. Hogy kell feltörni egy tojást? Mit jelent...

25-nél is többféleképpen szeretjük az ársapkás krumplit

Kevés változatosabb alapanyag van a burgonyánál, összeszedtük kedvenc receptjeinket a gombóctól a sült krumplin át a tortilláig.

A korona 5. évadában a monarchia olyan elavult intézmény, mint a házasság

Váratlanul új stílusban, hangnemben és módszerekkel meséli el A korona ötödik évada, hogyan alakul a brit monarchia története, és miként válik el Károly és Diana. A váltás nem véletlen: most lépett...

Sok közpénz és más furcsaságok a hazai Michelin-kalauz körül

Hitelesnek tartja-e még a világ az éttermi csillagokat osztogató Michelint? Miért ment rengeteg közpénz a hazai étteremkalauz kiadvány előkészítésére a vendéglátás válságának kellős közepén, és...

Madeleine: így készül a sütemény, amitől utazhatunk az időben

Felidézhet egy falat piskóta már elfelejtett emlékeket? Igen, ráadásul világhírű filozófiai regényfolyamot is elindíthat, amelyről aztán pszichológiai jelenséget neveznek el, hogy végül mi megsüssük...

Egy nagy sült tök, tíz különböző étel

Addig mind eljutunk, hogy megsütünk egy nagy adag tököt, de nem mindig van a levesen túl ötletünk a felhasználására. Most tíz ételt is mutatunk a palacsintától a dödöllén át egészen a főzelékig,...

Borsó halbelsőséggel, szex örömmel, félelem józan ésszel párosuljon

Megjelent magyarul a világ legrégebbi nyomtatott szakácskönyve: a reneszánsz recept- és életmódtanács-gyűjteményből nemcsak főzni, de örömmel és okosan élni is megtanulhatunk.

Így lesz a csalamádé sokkal finomabb és egészségesebb

Melyek a tökéletes ecet-cukor-víz arányok, hogyan lehet a minimumra csökkenteni a cukor mennyiségét, miért éri meg erjeszteni, és hogyan lehet a karfiol még a káposztánál is menőbb?

Kövess minket Facebookon is!