Egy jó húsgolyó sokkal több, mint fasírt
2023. május 5. – 11:12
–
Ács Bori
A húsgolyók nem szexik, pedig praktikusak, jól variálhatók, és valójában mindenki szereti őket. Minden főzelék fasírtot szeretne magára, itt az alkalom, hogy kezdők is kipróbálják.
A konyha életveszélyes hely, a szakácsok élete olyan, mint a tűzoltóké
2023. május 2. – 17:23
–
Ács Bori
Az Ízfokozó friss részéből kiderül, valóban olyan brutális, véres hely-e a konyha, amilyennek Anthony Bourdain szakácsok számára meghatározó könyvéből tűnik, vagy inkább olyan, amilyennek a...
Meg kell tanulni, hogy az étel nem szeretet vagy boldogság
2023. május 2. – 12:48
–
Ács Bori
Dietetikus és pszichológus magyarázza el, miért fontos és hogyan lehet kialakítani a gyerekekben az evéshez való egészséges viszonyt és megelőzni az evésproblémák kialakulását. Ha a gyerekünk...
Nemzetközi hungarikumaink: magyar-e a pozsonyi kifli és a lángos?
2023. április 30. – 13:37
–
Ács Bori
Miért számít a magyarságra jellemzőbb ételnek a kürtőskalács, mint a túrógombóc? Ki találta fel a Rákóczi-túróst? Megpróbáljuk megfejteni a „hungarikumok” logikáját.
Menő japán gyorsétel pár elérhető alapanyagból, olcsón
2023. április 26. – 17:22
–
Ács Bori
Lehet-e fejenként 600 forintból érdekes, izgalmas és mégis laktató ételeket készíteni? Ezt a kihívást ugorja meg remekül ez a magyar valóságra optimalizált okonomijaki.
Szabad-e összekeverni a pizzát a kebabbal?
2023. április 25. – 17:00
–
Ács Bori
Miért jelenik meg mostanában annyi fúziós étterem, miért keverednek különböző nemzetiségek ételei egymással, és ez mikor vezet furcsa eredményekre vagy éppen eredményez jó új fogásokat?
A vajalternatíva csak egy drága margarin
2023. április 23. – 14:17
–
Ács Bori
Minek kell a polcokra egy újabb margarin, aminek szebb, hangzatosabb nevet adnak, és valóban közelebb áll-e a vajhoz, mint korrekt nevű társai?
A kínai büfék sztárja, a szójás-mogyorós kung pao csirke
2023. április 20. – 12:00
–
Ács Bori
Ne rettentsen el senkit a sok alapanyag, valójában csak arról van szó, hogy kevergetünk és pirítgatunk, aztán egy kínai büféket megszégyenítően remek étel lesz a dologból.
Mitől lesz egy receptből megfőzhető étel?
2023. április 18. – 17:05
–
Ács Bori
Rengeteg recept vesz minket körül, de hogyan keletkeznek most és milyenek voltak az internet előtt, hogyan bízzunk meg bennük? Miként fejleszt és ír receptet egy szakács és egy gasztroblogger?
Intim viszonyba kerültünk Budapest legjobb péksütiző helyeivel
Beleharapni, belenyalni és beleszeretni. Krémek, extrém alapanyagok, ropogós állagok. Francia, ír és skandináv ihletésű budapesti pékségek, absztrakt szobrokra hasonlító péksütik. Lépjen be velünk a...