A mémmé vált török sportlövőt idézte gólörömében a Fenerbahçe futballistája

2024. augusztus 7. – 08:51

A mémmé vált török sportlövőt idézte gólörömében a Fenerbahçe futballistája
İrfan Can Kahveci gólöröme a Lille-Fenerbahçe Bajnokok Ligája-selejtezőn 2024. augusztus 7-én – Fotó: Mustafa Ciftci / Anadolu via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi olimpián túl is zajlik a sportélet: a labdarúgó Bajnokok Ligájában már a harmadik selejtezőkör mérkőzéseit rendezik. A Ferencváros mellett a török Fenerbahçe is pályára lépett kedd este a sorozatban, José Mourinho csapatának ellenfele a francia Lille volt.

A Fenerbahçe számára nem alakult túl jól a meccs, a Lille egy 91. percben szerzett góllal 2-1-re nyert, és így elég jó helyzetből várhatják az isztambuli visszavágót. A meccs legszórakoztatóbb jelenete mégis a törökökhöz kötődik: a 80. percben İrfan Can Kahveci hatalmas szabadrúgásgóllal egyenlített, sportlövőket idéző pontossággal lőtte ki a felső sarkot, a francia kapus szinte mozdulni sem tudott rá.

Kahveci a gólörömében az olimpián mémmé vált honfitársát, a sportlövő Yusuf Dikeçet idézte meg, aki mára a lazaság és coolság nemzetközi szimbóluma lett. Az 51 éves Dikeç a légpisztolyos vegyes csapat tagjaként nyert ezüstérmet Párizsban. Ami igazán különlegessé tette, hogy versenytársaival ellentétben ő egy sima hétköznapi szemüvegben, fülvédő és szemellenző nélkül, lazán zsebre dugott kézzel lőtt a döntőben, és így is majdnem aranyérmes lett. Dikeç ezzel akkora sztár lett az olimpián, hogy még a svéd magasugró-legenda, Armand Duplantis is megidézte őt ünneplés közben, miután új világcsúcsot állított fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!