Hatalmas védelmi hibákból kapott gólokat a Fradi, 2-0-ra verte őket a BL-selejtezőn a dán csapat

2024. augusztus 6. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

A dán Midtjyllanddal játszott a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében a Ferencváros. A két csapat legutóbb 2017-ben játszott egymással, akkor az Európa-liga selejtezőben kerültek össze. A dán csapat 7-3-as összesítéssel jutott tovább, miután a Fradi pályáján 4-2-re, otthon pedig 3-1-re nyert. A magyar bajnok könnyedén jutott tovább az előző körből, a walesi The New Saintset 7-1-es összesítéssel ütötték ki.

Nem kezdődött jól a Fradi számára a Midtjylland elleni párharc, mert már a 17. percben hátrányba került a magyar bajnok. Egy hatalmas védelmi hiba után Adam Buksa szerzett gólt. Gustavo a saját tizenhatosán belül veszítette el a labdát, Buksa lecsapott rá. Az első lövését még védeni tudta Dibusz Dénes, de a kipattanót már belőtte a lengyel csatár.

A gól után több nagy helyzete is volt a Fradinak, ezek azonban kimaradtak. Sőt, az első utolsó perceiben majdnem 2-0 lett, mert Ramírez kezezése miatt tizenegyest kapott a Midtjylland. Arak Simsir rosszul helyezett lövését kivédte Dibusz, így maradt az 1-0.

A második félidő elején is a Midtjylland játszott veszélyesebben, a csereként beálló Franculino 17 méterről lőtt kapufát. Az 55. percben hármas cserére szánta el magát Pascal Jansen, ami jelezte, hogy a Fradi nem igazán talált fogást dán ellenfelén.

A 69. percben megint nagyot hibázott a Fradi védelme. A lett Cebrails Makreckis nem tudta elrúgni a labdát a ziccerben kilépő Franculino elől, aki higgadtan lőtt a kapuba Dibusz mellett. Ezzel már 2-0 volt a dán csapatnak.

A kétgólos előny birtokában sem vett vissza a Midtjylland, több veszélyes lövésük is volt a meccs hajrájában. A Fradi viszont még helyzetig sem jutott el, nemhogy gólszerzésig, így maradt a 2-0.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Midtjylland (dán)–Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)

  • gólszerző: Buksa (17.), Franculino (69.)
  • sárga lap: Gustavo (18.), Cissé (42.), Abu Fani (74.), Rommens (83.)

Midtjylland: Olafsson – Andersson, Diao, Bech, Juninho (Gabriel, 70.) – Osorio (Romer, 87.), Castillo (Franculino, a szünetben), Martinez, Simsir (Askildsen, 87.) – Buksa (Brynhildsen, 78.), Sörensen

Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis, Cissé, Gustavo (Knoester, 55.), Ramírez – Rommens, Zachariassen, Maiga (Abu Fani, 55.) – Traoré, Pesic (Ben Romdhane, 55.), Kehinde (Civic, 76.)

A visszavágót egy hét múlva rendezik a Groupama Arénában. A párharc győztese a szlovák Slovan Bratislava és a ciprusi APOEL párharcának továbbjutójával küzd meg a főtábláért. A vesztes az Európa-liga utolsó selejtezőkörében a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka párharcának továbbjutójával találkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!