Megőrül az internet a török sportlövőért, aki zsebre dugott kézzel, profi szemüveg nélkül lett olimpiai ezüstérmes

2024. augusztus 1. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

Egyik pillanatról a másikra az internet (elsősorban az Instagram és az X) kedvence lett Yusuf Dikeç török sportlövő, aki még kedden, a légpisztolyos vegyes csapat tagjaként lett olimpiai ezüstérmes Párizsban. Dikeç nem csinált mást, mint hogy

zsebre dugott kézzel, profi szemüveg nélkül lőtt úgy, hogy Şevval Ilayda Tarhannal párban érmesek legyenek.

A sportlövők általában fülvédővel zárják ki a külvilág zaját, hogy segítsék a koncentrálást, a lövést pedig egészen speciális szemüveggel próbálják még pontosabbá tenni. Az egyik szemüket a becsillanások miatt szemellenzővel takarják legtöbben, a másik szemük előtt pedig speciális lencse segíti a célzást.

Ehhez képest Dikeç egy sima fülvédőben, hétköznapi szemüvegben, zsebre dugott kézzel lőtt a döntőben. Az 51 éves töröknek egyébként ez az ötödik olimpiája, már 2008-ban, Pekingben is ott volt, Párizsban jött az első olimpiai érme.

Világbajnokságokon viszont már két-két aranyat és ezüstöt, illetve egy bronzot nyert, az Európa-bajnokságokról pedig már öt aranyat, négy ezüstöt és egy bronzot vitt haza.

A török páros előtt a szerb Zorana Arunović és Damir Mikec párosa nyert, a harmadik helyet az indiai Manu Bhaker, Sarabjot Singh kettős szerezte meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!