Olimpián női tornász még sosem csinálta meg a világ legnehezebb ugrását, aztán jött Simone Biles

2024. július 29. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét történelmet írt az amerikaiak sztártornásza, Simone Biles, aki az első női tornász lett, aki olimpián megcsinálta a dupla Jurcsenkó-szaltót bicskamozdulattal. A világ legnehezebb ugrásaként ismert mozdulatot ráadásul nem is először csinálta meg Biles, versenyen először három éve ugrotta meg, aztán az antwerpeni vb-n már előszedte, azóta az ő nevét viseli.

Biles vasárnap minden szeren versenybe szállt, és bár a felemás korlátban csak kilencedik, gerendán pedig második lett, összetettben jelenleg toronymagasan, 59,566 ponttal vezet három szerrel a vége előtt. Ennyi ponttal egyébként a legutóbbi három vb-t már meg lehetett volna nyerni, szóval elég valószínű, hogy Biles lesz a végső győztes is.

Az amerikai tornász három éve emlékezetes módon a mentális egészségére hivatkozva szállt ki a csapatdöntőből, aztán az egyéni összetettből is a tokiói olimpián, majd két egyéni döntőtől is visszalépett, mielőtt visszatért volna a gerenda döntőjére, ahol bronzérmet szerzett. A Time Magazinnál 2021-ben Biles lett az év sportolója, amiért fel merte vállalni a mentális gondjait, és a visszalépést.

A mostani visszatérésére nemcsak a Chicago Bearstől kifejezetten Biles versenye miatt kimenőt kapó NFL-játékos férje, Jonathan Owens volt kíváncsi, hanem egy csomó A listás amerikai sztár is. Egyebek mellett Lady Gaga, Ariana Grande, Tom Cruise és John Legend is ott voltak a lelátón vasárnap, hogy megnézzék a minden idők legjobb amerikai női tornászának tartott Bilest.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!