Tornatörténelmet írt az amerikai Simone Biles

2021. május 23. – 11:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A négyszeres olimpiai bajnok, 19-szeres világbajnok Simone Biles ismét történelmet írt a tornasportban, ugyanis a nők mezőnyében elsőként ugrotta meg a Jurcsenko-szaltó dupla változatát bicskamozdulattal – írja az MTI.

Az amerikai Biles már tavaly februárban feltöltött egy videót a közösségi oldalára, amelyen látható, hogy az edzéseken gyakorolja ezt a rendkívül nehéz ugráskombinációt, most pedig versenykörülmények között is bemutatta az Indianapolisban rendezett US Classic nevű versenyen:

A Jurcsenko-duplaszaltó bicskamozdulattal rendkívül kockázatosnak számít – eddig kizárólag férfiak vállalkoztak rá, közülük is csak kevesen –, ezért a Nemzetközi Torna Szövetség kódkönyve szerint csak 6,6 a nehézségi pontszáma, ugyanis nem akarják az érték növelésével a veszélyes ugrás végrehajtására ösztökélni a sportolókat.

A 24 éves Biles másfél év kihagyás után éppen a szombati versenyen tért vissza. A közeljövőben Fort Worth-ben, az amerikai országos bajnokságon, majd St. Louisban, az olimpiai válogatón szerepel majd.

A Rio de Janeiró-i olimpián a csapatverseny mellett egyéni összetettben, ugrásban és talajon is első, gerendán harmadik helyezett versenyző 2019-ben a világbajnokságok történetének legsikeresebb tornásza lett: 25 érme és 19 aranya egyaránt rekord.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!