Simone Biles visszatér az olimpián, a gerenda döntőjét már nem hagyja ki

2021. augusztus 2. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felkerült a nyolc döntős induló listájára az amerikaiak tornászlegendája, a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles, aki ezek szerint vállalja a szereplést az utolsó szerenkénti döntőben.

Biles, aki múlt héten kivette magát a csapatdöntőből, mert úgy érezte, nem áll készen mentálisan, a mentális egészségére hivatkozva előbb az egyéni összetettől, majd a női ugrás és a felemás korlát döntőitől is visszalépett, és aztán a talaj hétfői döntőjében sem kívánt részt venni.

Biles öt éve négy aranyat és egy bronzérmet nyerzett a riói olimpián, utóbbit pont gerendán, amin egyébként háromszoros világbajnok.

Simone Biles a gerenda selejtezőjében a tokiói olimpián – Fotó: Lindsey Wasson / Reuters
Simone Biles a gerenda selejtezőjében a tokiói olimpián – Fotó: Lindsey Wasson / Reuters

A 24 éves, 19-szeres világbajnok Biles a keddi csapatversenyen egy gyengébben sikerült ugrás után lépett vissza, majd a sajtótájékoztatón elmondta, mentális gondokkal küszködött a döntő alatt, és félt, hogy megsérül, ha zaklatott lelkiállapotban folytatja. Azt is hozzátette, hogy nem tudja kezelni azt az óriási nyomást, hogy mindenképpen sikeresnek kell lennie. Ezek után szerdán bejelentette, hogy visszalép az egyéni összetett döntőjétől, és később ugyanígy tett az ugrás és a felemás korlát döntőivel kapcsolatban is.

Az amerikai sztártornász visszalépésére és annak magyarázatára azóta celebek és sportolók sokasága reagált, a Manchester United focistája, Paul Pogba Twitter-oldalán például azt írta, Biles lépése a tagadhatatlan erőről tanúskodik, és a sportolóknak nem mindig csak a fizikai egészségére kell koncentrálniuk, a mentális része is ugyanolyan fontos. „Senki nem fogja megérteni azt a nyomást, amellyel szembe kell nézned. Néha több erő kell ahhoz, hogy nemet mondj, mint arra, hogy igent” – ezt már Justin Bieber üzente a sportolónak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!