Justin Bieber üzent Simone Bilesnek: Senki nem fogja megérteni azt a nyomást, amellyel szembe kell nézned

2021. július 29. – 17:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly nemzetközi visszhangja lett a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles döntésének, aki mentális okokra hivatkozva visszalépett a női szertornacsapat összetett döntőjétől a tokiói olimpián kedden.

Miután ugrásban olimpiai karrierje legalacsonyabb pontszámát kapta az első fordulóban, rövid időre elhagyta az arénát a 24 éves sportoló. Később aztán visszatért, ám mint kiderült, csak azért, hogy támogassa csapattársait, korláton, gerendán és talajon már Jordan Chiles állt be helyette. Az ugrása után nem volt egyértelmű jele sérülésnek, az amerikai tornaszövetség először azt közölte, „egészségügyi probléma miatt” lépett vissza a versenytől Biles.

Az amerikai tornász aztán a döntő után azt nyilatkozta, hogy mentális gondokkal küszködött a döntő alatt, és félt, hogy megsérül, ha zaklatott lelkiállapotban folytatja. A tizenkilencszeres világbajnok tornász úgy fogalmazott,

nem tudja kezelni azt az óriási nyomást, hogy mindenképpen sikeresnek kell lennie.

Az olimpia előtt 5-6 aranyérem volt a nem hivatalos elvárás vele szemben, legalábbis mindenki ennyit jósolt a fiatal tehetségnek. A keddi verseny előtt pedig „elkezdett küzdeni a démonjaival”, de nem tudta visszatartani őket. „A nap végén azt kellett tennem, ami nekem jó volt” – mondta a verseny után, hozzátéve: „Csak szívás, hogy ez az olimpián történt”.

Szerdán aztán kiderült, hogy az egyéni összetett versenyt is kihagyja, és a mentális egészségére koncentrál inkább a címvédés helyett.

Azóta sorra reagáltak a világ legnevesebb sportolói és sztárjai, akik kiálltak Biles döntése mellett, ezekből a BBC készített összeállítást. A Manchester United focistája, Paul Pogba Twitter-oldalán például azt írta, Biles lépése a tagadhatatlan erőről tanúskodik. A sportolóknak mindig csak a fizikai egészségére koncentrálunk, de a mentális része is ugyanolyan fontos – fogalmazott a francia középpályás.

Senki nem fogja megérteni azt a nyomást, amellyel szembe kell nézned – írta Justin Bieber Instagramon. Néha több erő kell ahhoz, hogy nemet mondj, mint arra, hogy igent. A popsztár szerint fontos, hogy az ember hátralépjen egy lépést, amikor azzal szembesül, hogy boldogtalanná teszi, amit addig szeretett. Justin Bieber 2017-ben hagyta félbe mentális okok miatt a turnéját. Mint most írja, az emberek őrültnek tartották emiatt, de ez volt a legjobb döntés, amit tehetett a lelki egészségéért. „Büszke vagyok rád, Simone Biles” – tette hozzá.

Max Whitlock brit tornász is kifejezte támogatását. Ő úgy fogalmazott: „Újra és újra átléped a határaidat. Pihenj, és szánj magadra időt.” Susan Rice, Joe Biden tanácsadója pedig megköszönte Simone Bilesnek, hogy emlékeztetett minket arra, hogy a mentális egészség az első.

Biles később Twitteren köszönte meg a sok támogatást és szeretet, amit kapott. Azt írta, mindezek ráébresztették, hogy sokkal több, mint az eredményei, amelyekben soha nem tudott igazán hinni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!