2-0-ra nyertek a németek, Rossi szerint a bíró nyújtotta a legrosszabb teljesítményt

2024. június 19. – 17:13

frissítve

2-0-ra nyertek a németek, Rossi szerint a bíró nyújtotta a legrosszabb teljesítményt
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kissé feldúltan nyilatkozott a mérkőzés után, érzése szerint a játékvezető komoly hibát követett el az első német gól előtt, véleménye szerint Gündoğan egyértelműen szabálytalankodott Willi Orbánnal szemben.

„Németország az Németország, mondhatjuk, hogy megérdemelték a győzelmet, de az, ahogy megnyerték, az egy kicsit tisztességtelen. Egyébként én nem szeretem kommentálni a játékvezető teljesítményét, de azt hiszem, mindenki látta, hogy mi történt. És ezen a szinten ez nem megengedhető, mert top szinten játszunk, van VAR, és ugyanez a helyzet az ő tizenhatosukon belül, a második félidőben, amikor Andrich ellen követtünk el szabálytalanságot, akkor az meg fault volt. Akkor az első félidőben az miért nem volt fault? Szóval nem hiszem, hogy Németországnak kell ez a fajta segítség a játékvezetői oldalról.

Azt kell mondjam, a spori nyújtotta a legrosszabb teljesítményt a pályán”

– mondta Rossi. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem csak emiatt veszített a magyar válogatott.

„A németek uralták a játékot, nagyon jó a német válogatott, de mi is teremtettünk helyzeteket, amelyekből egy kicsit több szerencsével gól is lehetett volna. (…) Egy kicsit balszerencsések voltunk, elpártolt tőlünk a szerencse” – mondta Rossi, aki a skótok elleni meccsről is szót ejtett. „Amíg az ember él, addig remél. Amíg élek, remélek. Így kell hozzáállni az utolsó mérkőzéshez is, és persze győznünk kell Skócia ellen, de az se lesz egyszerű.”

Bolla szerint talán ha ezt a teljesítményt hozták volna az előző meccsen az első félidőben, akkor talán nyernek, de ezt a meccset igazából már elengedték. A magyar játékos szerint voltak bőven helyzeteik mindkét félidőben, és úgy gondolja, hogy most emelt fővel jöhetünk le a pályáról.

Arról is beszélt, hogy a széleken próbálták meg megbontani a németeket, a középső és a szélső védők közötti területeket akarták megjátszani, és ez működött is, a forgatások is jól ültek, és bár a második félidőre elfáradtak, még akkor is volt lehetőségünk kontrából. Bolla azt mondta, sokat beszéltek arról, hogy a kompaktságot vissza kel hozniuk, ez most szerinte jól nézett ki.

Nincs semmi veszve, van még egy skót meccs, ha őket megverik, akkor még bármi lehetséges

– zárta Bolla.

A magyar válogatott támadója, Sallai Roland úgy értékelt, hogy mint csapat, kiadták magukból a maximumot. „Egy nagyon erős német válogatott ellen játszottunk, tele klasszis játékosokkal. Ilyen csapatok ellen a 100 százalék mellé nagyon sok szerencse is kell, hogy pontot vagy akár pontokat tudjunk szerezni. Ez ma sajnos nem jött össze” – mondta Sallai.

Hozzátette: „Sajnos ők szerezték meg a vezetést, utána ugyanúgy kompaktan kellett védekeznünk, mert hogy ha kinyílunk ellenük, akkor meg is szórhattak volna minket, ezt pedig nem szerettük volna elkerülni.” Azt mondta, reméli, hogy az utolsó csoportmérkőzésen jó eredményt tudnak elérni a skótok ellen, és akkor még benne lehet a továbbjutás.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A magyar csapatkapitány a meccs után arról beszélt, hogy az eredménytől függetlenül teljesen más volt a csapat, a futómennyiség, a helyzetek megvoltak, de azt sem szabad elfelejteni, hogy egy német válogatott ellen játszottak, akik elég nagy minőséggel bírnak, és jobban védekező csapatot is átjátszottak már. Szoboszlai elmondta, hogy

volt a meccs előtt egy kisebb-nagyobb megbeszélés csak a játékosokkal, és szerinte mindenki felfogta, hogy hova is jöttek, mit is akarnak, a meccsen ki is tett a csapat magáért, de ez sajnos ma sem volt elég.

Az első német gól előtti lökésről a magyar csapat kapitánya azt mondta, hogy inkább nem mond véleményt, mert utána abból probléma lesz, de azt azért elmondta, hogy szerinte falt volt, Gündogan láthatóan rálökött egyet Orbánra, pedig azért ő sem olyan játékos hogy a szél elfújja, de felesleges erről beszélni.

A továbbiakról úgy értékelt, hogy mindig próbál pozitív maradni, de azért két lábbal kell a földön járniuk. „Nem gondolom, hogy bármennyi percig is fel fogjuk adni, kiélvezzük az utolsó mérkőzést, és ha egy bravúrt tudunk csinálni, akkor csinálunk, ha nem, akkor sajnos ennyi volt” – értékelt a kapitány.

Arról is kendőzetlenül beszélt, hogy lehet, hogy ez volt a probléma, hogy nem reálisan gondolkoztak, túl nagy elvárásokat raktak magunk elé. „Mindig is próbáltam a csapatot lecsillapítani, hogy gyerekek, azért magyarok vagyunk, rohadt jó tizenhat meccs van mögöttünk egy vereséggel, de gondoljuk végig, hogy Svájccal, Németországgal játszunk” – mondta Szoboszlai.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A lefújás után Gulácsi Péter kapus nyilatkozott először az M4 Sportnak, azt mondta, a magyar csapat most teljesen más arcát mutatta, mint négy nappal ezelőtt Svájc ellen. „Az elejétől kezdve agresszívebbek voltunk. Kaptunk az első félidőben egy minimum kétséges gólt. Őszintén szólva, nem láttam még olyat, hogy egy ilyen helyzetben a bíró továbbot intett volna. Ebből is felálltunk, volt egy-két helyzetünk az első félidőben, és még a másodikban is 1-0-nál. 60-70 perc után látszott, hogy a németek bedaráltak minket.

Az eredményre nem, de szerintem a teljesítményre büszkék lehetünk, mindent kitettünk a pályára, sajnáljuk, hogy ebből nem lett pont”

– mondta a válogatott kapusa, hozzátéve, remélik, hogy még a skótok elleni meccsnek lesz tétje, és valahogy még továbbjuthatnak a csoportból.

„Az elejétől kezdve tudtuk, hogy a német meccs az nehéz lesz, a svájci meccset elszúrtuk, innentől kezdve reménykednünk kell kicsit, hogy úgy alakulnak az eredmények, hogy esetleg három ponttal is tovább lehet jutni” – mondta Gulácsi.

A második félidőre elfáradt a magyar csapat, de így is sokkal jobban játszott, mint Svájc ellen, voltak helyzetei, jól is védekezett. Ha Svájc ellen is így játszott volna a válogatott, lehet, hogy most egészen máshogy állna a csoport, de a németek láthatóan annyival jobbak a magyar csapatnál, hogy itt ez a játék sem volt elég.

Szoboszlai mérgében kirúgta a labdát a lelátóra, kapott is egy sárgát érte.

Vége a mérkőzésnek
Németország Németország 2 - 0 Magyarország Magyarország

A Svájc elleni nyitómeccshez képest sokat javult a magyar válogatott, helyenként egész jól játszottak a papíron esélyesebb németek ellen. A pontszerzéshez viszont több helyzet és egy kis szerencse is kellett volna. Ha a magyar csapat teljesítménye így javul tovább, akkor a skótok elleni utolsó csoportmeccsen lehet esély a győzelemre. A házigazdák a 2-0-s győzelemmel hozták a kötelezőt, és összességében megérdemelten nyertek, amivel tovább is jutottak a csoportból.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Nyilván nem akarják kockáztatni, hogy kapjanak még egy gólt.

Sárga lap
Magyarország Marco Rossi
Magyarország Magyarország
Sárga lap
Magyarország Szoboszlai Dominik  (Sportszerűtlenség)
Magyarország Magyarország

Szoboszlai nagy labdát adott előre, Ádám Martin meg összeugrott Neuerrel, így Orbán lőhetett kapura, de Kimmich bele tudott lépni. Ez megint nagy helyzet volt, de megint nem lett belőle gól.

Kroos utána kis szögletet végzett el, aztán addig gurigáztak a németek, hogy elvesztették a labdát, de nem tudtak belőle indulni a magyarok.

Sárga lap
Németország M. Mittelstädt  (Gáncsolás)
Németország Németország
Csere
Csoboth Kevin Sallai Roland
Gazdag Dániel Varga Barnabás
Magyarország Magyarország

Egy szöglet után fejelhetett volna gólt az internetet felszántó Ádám, de a csereként beállt Can résen volt.

Csere
D. Undav I. Gundogan
Németország Németország

Rövid időn belül Ádám Martin és Kleinheisler is németeket borogatott. És egyre több a hiba is, a második félidőben azért érezhetően kezd kijönni, hogy egyénileg mennyivel magasabb szintet képviselnek a németek, arról nem is beszélve, hogy a cseréikkel sem csökken a játékerejük.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Sané eresztett meg egy lövést, de a magyar kapus leért rá. Gulácsira ma sem lehet panasz, emberfeletti teljesítménnyel tartja meccsben a csapatot, a két bekapott gólnál pedig esélye sem volt hárítani.

Csere
Ádám Martin Bolla Bendegúz
Nagy Zsolt Kerkez Milos
Magyarország Magyarország

Gündogan gólja után a magyar válogatott egyből váltott, és nagyon agresszívan, emberfogásszerűen letámadták a németeket. Most már nincs mit védeni, valahogy gólt, gólokat kell szerezni, ami együtt jár azzal is, hogy a német csapat kontrákra rendezkedik be.

Csere
E. Can R. Andrich
C. Führich J. Musiala
Németország Németország

Végletekig kijátszott akciót fejezett be a német csapatkapitány, Mittelstädt kapott jó labdát a tizenhatos szélén, aztán laposan visszarúgta a középen egyedül maradó Gündogannak, aki védhetetlenül tette el Gulácsi mellett. A gólt itt lehet megnézni.

Fotó: Heiko Becker / Reuters
Fotó: Heiko Becker / Reuters
GÓL!
Németország I. Gundogan  (M. Mittelstädt)
Németország Németország 2 - 0 Magyarország Magyarország
Csere
Kleinheisler László Nagy Ádám
Magyarország Magyarország

Dárdaitól kapott remek indítást Sallai, aki úgy is be tudta adni középre, hogy ketten szorongatták, de Varga fejese nem talált kaput. Ez most hatalmas helyzet volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!