2-0-ra nyertek a németek, Rossi szerint a bíró nyújtotta a legrosszabb teljesítményt

2024. június 19. – 17:13

frissítve

2-0-ra nyertek a németek, Rossi szerint a bíró nyújtotta a legrosszabb teljesítményt
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Felpörögve jöttek ki a második félidőre a németek, továbbra is ők birtokolják többet a labdát, és eléggé beszorították a magyar csapatot a tizenhatos környékére. A betömörülő magyar csapat ellen több távoli lövéssel is próbálkoztak, de Gulácsi résen volt. A 189 centis Niclas Füllkrug becserélésével pedig még több fegyverük lesz a támadásokban, valószínűleg jó pár labdát fognak szélről beívelni a dortmundi csatárnak.

Megint a Bolla-Szoboszlai kettős volt veszélyes, előbbi indította szépen utóbbit, és ha Tah nem érkezett volna tökéletes ütemben, hogy elrúgja a labdát, akkor nagy helyzetbe is kerülhetett volna a magyar csapatkapitány.

Csere
L. Sane F. Wirtz
N. Füllkrug K. Havertz
Németország Németország

Előbb a kapu jobb oldalán húzogatva helyzetbe kerülő, Dárdait becsapó Gündogan próbálkozását hárította, aztán Kroos bombázta rá a kipattanót, de a magyar kapus itt is a helyén volt.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Úgy fűzi be a németeket, hogy azt öröm nézni, kétszer is ígéretes támadáshoz vezettek a megmozdulásai, de lövésig egyikből sem jutott a magyar csapat. Schäfer egyébként a legutóbbi Eb-n is nagyot játszott a németek ellen, ő lőtte a magyarok második gólját, úgy tűnik, ezt a formáját idézte fel ő is.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Megint egy szép támadás a magyar csapattól, Kerkezt futtaták a bal szélen, aztán lőtte a rá védőjére a labdát, így szöglettel jöhettek a magyarok. Szoboszlai viszont ezt nem találta el jól, végül a németek jöhettek bedobással utána.

A németek kerültek helyzetbe most rögtön az elején, de Willi Orbán lábáról kiment a labda.

Elkezdődött a második félidő
Németország Németország 1 - 0 Magyarország Magyarország
Helyszíni tudósítás

A négy kilométeren át tartó vonulás közben a szokásos „Ria, ria, Hungária!”, „Álé, álé Magyarország!” és a „Ki nem ugrál büdös román” rigmusokon túl újdonság volt a „Barbieboys, barbieboys!”, amivel a szurkolók a német válogatott új, rózsaszín és lila árnyalatú mezén gúnyolódtak. A stadionhoz érve érezhetően fáradtabb volt már a tömeg, csak néha indult be a skandálás, a többség pedig békésen beszélgetve sétált. A helyszínen lévő tudósítónk beszélt olyanokkal, akik szerint ez a vonulás kevésbé volt jól megszervezve, mint a korábbiak, de azt hozzátették, hogy amikor a tömeg átvonult egy ötszáz méteres alagúton, az nagyon jól szólt.

Az első félidő végére a magyar csapat mintha kissé elfáradt volna, a németek kerültek fölénybe, és jobbára a mi térfelünkön passzolgattak. A magyar csapat mélyen visszahúzódva igyekezett zárni a passzsávokat, ami többé-kevésbé sikerült is. A félidő végén aztán újra kiderült, hogy közel sem sebezhetetlen ez a német védelem, a pontrúgások levédekezése finoman szólva sem az erősségük. A mi szempontunkból csak a balszerencsén múlt, hogy Sallai kicsit lesen volt, amikor befejelte a kipattanót, német szempontból nézve viszont nagy hiba volt, hogy teljesen szabadon hagyták a magyar támadót. A második félidőben még több szögletet és szabadrúgást kell kiharcolni, akkor lehet esély az egyenlítésre.

Össze sem lehet hasonlítani, mennyivel jobban játszott a magyar válogatott, mint a Svájc elleni meccs első félidejében, hiába játszik erősebb csapat ellen. Nagyon szervezetten védekeznek, szép helyzeteket is dolgoztak ki, és Szoboszlai pontrúgásai is halálosak, de érvényes gólt egyelőre nem lőttek. A németek viszont igen, hiába volt ránézésre talán egy kicsit véleményes Gündogan bodicsekkje Orbánnal szemben, így vezet Németország.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex
Félidő
Németország Németország 1 - 0 Magyarország Magyarország

Szoboszlai szabadrúgása után Bolla fejelt kapura, amit Neuer bravúrral védett. A kipattanót befejelte Sallai, de nem adták meg a gólt. Nem is kellett sokat vonalazni, látszott, hogy lesen volt a magyar játékos.

Pont úgy zörgette meg a hálót, hogy még akár gólnak is lehetett nézni, de Musiala arca alapján egyértelmű volt, hogy nem a kapuba ment a labda. A helyzetet viszont most szépen teremtette meg a német csapat, az eddig remekül teljesítő magyar védelem most ezt a lövést nem tudta megakadályozni.

Érvénytelen gól (les)
Magyarország Sallai Roland

Sallai előtte kicsit megtaposta Musialát, reklamált is a fiatal német, hogy ez miért nem volt szabálytalan, de a játékvezető csak szóban dorgálta meg Wirtz lövése után a magyar játékost.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Sorra jönnek a német helyzetek és szögletek, az elmúlt tíz percben komoly erőket mozgósítottak, hogy lőjenek még egy gólt, de egyelőre állja a sarat a magyar védelem.

Helyszíni tudósítás

A stadion melletti étteremben körülbelül ötven magyar szurkoló nézi a meccset. Egyikük elmesélte, hogy többen megpróbáltak jegy nélkül bemenni a stadionba. Az első kapun még simán átjutottak, a második forgóajtón már nehezebb volt a helyzet, de egy jeggyel belépő emberrel együtt ott is át lehetett jutni. Ezt több esetben is észrevették a német rendőrök, ezután megfogták és kivitték őket, volt, akit százötven euróra megbüntettek, de egyiküket úgy is kidobták, hogy volt jegye, viszont látták, hogy egy társasághoz tartoznak. Szerintük sokan sikerrel jártak, és rengetegen lehetnek a stadionban jegy nélkül.

Fotó: Simor Dániel / Telex
Fotó: Simor Dániel / Telex

Az érdekes körülmények között született német gól ellenére a magyar válogatott továbbra sem játszik alárendelt szerepet a meccsen. A labdaszerzések után több jó támadást is vezetett a magyar csapat, amivel sikerült zavarba hozni a hazaiakat. 30 perc elteltével a magyar válogatott eddig több kapuralövéssel (7) próbálkozott, mint a német (5), de az akciók végén hiányzott egy kis szerencse.

A gól sem törte meg a magyar csapat lendületét, Kerkez tudott most elfutni a bal szélen, a labda pedig végül Szoboszlaihoz került, aki jó ütemben lőtt kapura, de a német hátvéd bele tudott lépni, így szögletre mentett. Ebből pedig nem tudott helyzetig jutni a magyar csapat.

Szoboszlai lőhetett szabadrúgást kedvező helyről, rá is csavarta a kapura, a német kapus azonban nagyot vetődve hárítani tudott. A labda ugyan kijött róla, de éles szögből senki nem tudta visszakotorni mellette a kapuba, mert fektében is jól zárt.

Sárga lap
Németország A. Rudiger  (Sportszerűtlenség)
Németország Németország

A magyar kormány a legmagasabb szinten képviselteti magát a meccsen, Orbán Viktor és Olaf Scholz német kancellár között Aleksander Čeferin UEFA-elnök foglal helyet. Orbán jobbján Csányi Sándor MLSZ-elnök ül. Kicsit távolabb a VIP-részlegben feltűnik még Gulyás Gergely, Pintér Sándor, Seszták Miklós, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Nagy Márton, Garancsi István és Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A stadion egy másik pontján, a szurkolók között Magyar Péter is feltűnt.

Némi kavarodás után Gündogan kapott labdát Musialától, és bár Orbán próbálta feltartóztatni, úgy bodicsekkelte őt a német kapitány, hogy esett egy nagyot. Így a német vissza tudta kotorni a labdát Musialához, aki az üres kapura lőhetett, és Fiola lábáról be is pattant a labdája. Meg is videózták az esetet, de a VAR sem látta szabálytalannak Gündogant, így megadták a gólt. A találatot ide kattintva lehet megnézni.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex
GÓL!
Németország J. Musiala  (I. Gundogan)
Németország Németország 1 - 0 Magyarország Magyarország
Sárga lap
Magyarország Varga Barnabás  (Sportszerűtlenség)
Magyarország Magyarország

Szép támadást vezetett most a német csapat, Musiala tette középre a jobb szélről Havertznek, aki futtában pöccintette tovább Gündogan irányába, de a laza megoldása nem volt teljesen pontos, így kiment a labda.

2003-at írtunk, amikor a VfB Stuttgart a Manchester Uniteddel játszott a Bajnokok Ligájában. Oda ment a labda, ahol most Manuel Neuer áll. És Szabics adott még egy gólpasszt is, úgy nyert a Stuttgart 2-1-re.

Szoboszlai és Bolla megint megvillantották, hogy mennyire jól értik egymást, végül utóbbi futott el a jobb szélen, és passzolt középre, de Sallai lábáról mintha kicsit lecsúszott volna a labda, ami így simán kivágódott a blokkról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!