Milák Kristóf edzője szerint előbbre tartanak, mint gondolták

2024. április 12. – 20:48

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitívan nyilatkozott az országos bajnokságon a hosszú kihagyása ellenére is remek formában visszatérő Milák Kristóf jelenlegi állapotáról az edzője, Virth Balázs, aki szerint jól látszódott, hogy tanítványa becsületesen dolgozott a szárazföldön, de a a fő számában, 200 méter pillangón azért érződött, hogy még hiányzik az állóképessége – írja az MTI.

Virth a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki zárónapján értékelte így Milák teljesítményét, hozzátéve, hogy a rövid távokon látszódott főleg a szárazföldi munka, mert itt az úszó a legjobbjai közelébe tudott kerülni. Milák egyébként az egy éves kihagyása után hat számot vállalt, és ebből ötöt meg is nyert, egyen pedig második lett, ráadásul

Virth Balázs reagált arra a hírre is, hogy Milák nagy riválisai, a francia Léon Marchand és az amerikai Caeleb Dressel is rosszabb időt úsztak nála egy texasi versenyen. Szerinte Marchand komoly terhelésből érkezett arra a versenyre, ráadásul tavaly ugyanott egy másodperccel rosszabbat úszott, szóval igazából előrébb tart, mint egy éve. „Mi viszont előrébb tartunk, mint gondoltuk” – mondta az edző.

Sós Csaba szövetségi kapitány is úgy értékelt, hogy Milák jobban teljesített az ob-n, mint amire ő számított, és hozzátette, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó „teljesen egyedi utat jár” és „erre nincsen recept”. Szerinte emiatt jósolni is nehéz, sok kockázatot hordozott és hordoz ez az út, de Sós reméli, hogy sikerrel fog járni.

Hosszú hónapok bizonytalansága után február végén derült ki, hogy Milák elkezdett készülni az olimpiára, két hete pedig biztossá vált, hogy az országos bajnokságon tér vissza a versenyzéshez.

Maga az úszó nem beszélt a teljesítményéről nyilvánosan, a Honvéd elnöke viszont a Telexnek úgy értékelt, hogy az úszó megszolgálta a bizalmat, amit az utóbbi hónapokban tőlük kapott, és hangsúlyozta, ők akkor is mellette álltak, amikor mások kezdtek lemondani róla. Milák korábbi edzője, Selmeci Attila úgy értékelt lapunknak, hogy vannak figyelmeztető jelek, de ha az úszó vállalja a teste kifacsarását, a sokszor oxigénhiányos állapotot, akkor megvédheti a címét a 200 pillangó olimpiai bajnoka.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!