Milák Kristóf egyéves kihagyás után az országos bajnokságon tér vissza a versenyzéshez

2024. március 30. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Milák Kristóf közel egyéves kihagyás után az április 9-én kezdődő országos bajnokságon áll újra rajthoz a Duna Arénában, értesült a Magyar Nemzet, és a hírt azóta a Nemzeti Sport több forrása is megerősítette.

Az olimpiai bajnok, 200 pillangón világcsúcstartó Milák legutóbb éppen a tavalyi ob-n versenyzett, de ezután leállt az edzésekkel, és a júliusi fukuokai világbajnokságot is kihagyta. Azt ígérte, hogy szeptemberben visszatér, de nem tért, utána pedig meg sem szólalt a szándékaival kapcsolatban.

Idén februárban végül bejelentette, hogy mostantól az olimpiai felkészülésére koncentrál, és azt mondta, testileg és mentálisan is szüksége volt a hosszabb pihenőre.

Pénteken fejeződött be Tenerifén a magyar úszóválogatottak háromhetes meleg égövi edzőtábora, ez előtt még az is kérdés volt, hogy Milák Kristóf egyáltalán elutazik-e Spanyolországba, és újra az edzője nélkül folytatja felkészülését a párizsi olimpiára. A lap emlékeztet, hogy Milák ugyan megjelent Ferihegyen, felült a gépre és Tenerifébe érkezve a társaival együtt munkába is állt, de információk azóta sem érkeztek róla, a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán megosztott tenerifei fotókon sem szerepelt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!