Milák bejelentette, hogy mostantól olimpiai felkészülésére koncentrál

2024. február 28. – 12:16

Másolás

Vágólapra másolva

Milák Kristóf, a 200 méter pillangó 24 éves világcsúcstartója csatlakozott a Team Visa programjához, és bejelentette, hogy mostantól olimpiai felkészülésére koncentrál – derül ki a Visa közleményéből.

„Az előző időszak hosszabb pihenőjére testileg és mentálisan egyaránt szükségem volt” – mondta Milák a párizsi olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos fizetéstechnológiai partnerének közleménye szerint. „Remélem, hogy újra motiválni tudom majd az embereket, egyúttal pedig sikerül tudatosítanom bennük azt is, hogy a versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker egyik része lehet” – tette hozzá az úszó.

Milák nagyjából tavaly májusban állt le az edzésekkel, mert úgy érezte, pihenőre van szüksége, és a tavaly júliusi fukuokai világbajnokságot is kihagyta. Azt ígérte, hogy szeptemberben visszatér, de nem így lett. Először októberben került be a hírekbe az, hogy meg sem szólalt. A tehetsége megvan az újabb olimpiai aranyakhoz, a mentális izmai viszont tiltakoznak az edzés ellen – írtuk róla akkor.

Múlt héten tudta meg a Telex az olimpiai bajnok úszó környezetéből, hogy Milák Kristóf megkezdte a felkészülést a nyári párizsi olimpiára, aminek az érdekében már egy külföldi edzőtábort is bevállalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!