Csípjen, ropogjon, ragadjon: a legjobb nassolnivalók meccsnézéshez, házilag
Hosszú az út a szotyiköpködéstől a legklasszabb házi nasikig. A foci-Eb a legjobb alkalom, hogy elinduljunk és legyen itthon is kultúrája a meccsnézés alatti szuper házi rágcsálnivalóknak!
A maradékfeldolgozás és a hortobágyi palacsinta
Csak attól függ, milyen szűrőn keresztül nézünk rá, hogy az ételmaradékok felhasználása menőség vagy szomorú szükség: a kapcsolódó ellentmondásokat pedig híven tükrözi emblematikus ételünk, a húsos...
Adjuk vissza a császármorzsa becsületét!
Egyszerű étel, amit rengeteg rejtély övez, kezdve ott, hogy miből, majd folytatva azzal, hogy hogyan készül. Az eredeti verziók és a legjobb recept nyomába eredtünk.
Ősrégi olasz tradíciónak tűnhet, de valójában csak a nyolcvanas években találták ki
A kenyér azért létezik, mert az olaszok berágtak a franciákra a bagett miatt. Pár évvel a feltalálása után már elkezdték tömegtermelni. Hogyan született a ciabatta? És hogyan készítsük el otthon?
Újkrumpli vár, felejts el mindent; mindent ami fáj
A káposzta, a répa, a krumpli megszokott, talán elunt zöldségek, de nem most, amikor újak: ilyenkor önmaguk milliószoros ízű, hiperizgalmas luxusverziói. Miért olyan nagy szám az új zöldség és mit...
Úgy sütöttünk kenyeret, mint az ókori egyiptomiak
Lehetséges-e pusztán ábrázolásokból alkotott következtetések alapján, receptek nélkül megsütni az emberiség legrégebbi kenyereit. És ha igen, mi értelme van?
Miért dobnánk ki a banánhéjat, amikor simán meg is ehetjük?
Felülünk a világméretű környezettudatos-hullámra, és megnézzük, hogyan van valóban értelme annak, ha megesszük a gyümölcs- és zöldséghulladékokat. Banánhéj-szalonna, krumplihéj-karamell,...
Gondolta volna, hogy a finomfőzelék lehet tényleg finom?
Az ősfőzeléktől a magyar eredetin át a nyelvújítás korának nagy trükkjén és a szocializmus dúlásán át a francia rokonokon keresztül jutunk el szakértői segítséggel a tökéletesített modern főzelékig....
Máig rémálmokat okoz a menzás kaja emléke? Segítünk!
Ki lehet-e, vagy egyáltalán ki kell-e javítani gyerekkorunk iskolás ebédjeinek hibáit, vagy éppen tökéletlenségükben rejlik a varázsuk? Nekimentünk a milánóinak, a tejbegríznek, a meggyszószos főtt...
Az autentikus, valódi pho leves titkai
Egy olyan mélyen, lelkében leveses nép, mint a magyar, nem csoda, hogy odáig van a világ egyik legizgalmasabb húsleveséért, a vietnami phóért – de hogyan lehet igazán jót főzni otthon?
Kövess minket Facebookon is!