Minőségi Újságírás Díjjal jutalmazták Földes András afganisztáni riportsorozatát

2021. október 26. – 23:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este kihirdették a Minőségi Újságírás Díj szeptemberi nyerteseit. A zsűri két „egyaránt kiemelkedő újságírói teljesítmény, és egyben két cikksorozat között osztotta meg a díjat”.

A Telex újságírója, Földes András afganisztáni riportsorozata lett az egyik díjazott, a másik pedig Jandó Zoltán, a G7 munkatársa.

Jandó Zoltán az energiaárak elszabadulásáról és annak magyarországi hatásairól írt cikksorozatot, az első részét itt tudja elolvasni.

A zsűri kiemelte továbbá Nagy Gergely Miklós (24.hu) cikkét az V. kerületi polgármester földvásárlásáról, illetve két kollégánk, Lengyel-Szabó Péter és Szilágyi Máté videóját az oltással kapcsolatos tévhitekről. A videóban leszólítottak pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt Budapesten, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus. A videót már közel 300 ezren nézték meg:

Földes András öt részes riportsorozatát az alábbi linkeken találja:

  1. Miszter Andrasz, megvan az afgán vízuma, utazzon Afganisztánba!
  2. Fegyveres kamaszok ejtettek fogságba Afganisztánban, és tálibok mentettek meg a táliboktól
  3. Fegyverorgiába torkollott a szigorúnak indult csomagellenőrzésünk Kabul határában
  4. Kabulban könnyebben szerezhettem volna fegyvert, mint készpénzt
  5. Afganisztánból nézve még zűrösebb a jövő, mint gondolnánk

A zsűri tagjai Varró Szilvia, Dudás Gergely, Weyer Balázs, Veiszer Alinda, Both Vilmos, Nyáry Krisztián és Neizer Anita. A Minőségi Újságírásért Díjat a Hírkereső támogatja.

Júliusban Bolcsó Dániel kollégánk kapta meg a Minőségi Újságírás Díjat, áprilisban pedig lapunk A szemét útja a Tiszán: Ukrajnától Magyarországig című videóját jutalmazták.

Ha szeretné, hogy még több minőségi anyagunk készüljön itthon vagy külföldön, támogassa a Telexet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!