Minőségi Újságírás Díjat kapott kollégánk, Bolcsó Dániel

2021. július 22. – 21:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrije csütörtök este nyilvánosságra hozta az elismerés 2021. júniusi díjazottjait. Június legjobb újságírói teljesítményének e szerint kollégánk, Bolcsó Dániel koronavírus-gyorstalpalóját választották, illetve ezen keresztül az önálló műfajjá vált Gyorstalpaló sorozatot is díjazták (ami az Indexen Szájbarágó néven működött, teszi hozzá a zsűri).

„Ennek a formátumnak fontos szerepe, hogy olyan témákban, amelyekbe nagy intenzitással érkeznek új információk, a nagy zajban segítsen összefoglalni és leülepíteni azokat a tényeket, amelyek (…) az érdeklődés csúcsának elültével is fontosnak tűnnek még”

– fogalmaz a díj indoklása.

A zsűri további három anyagot emelt ki a nevezettek közül: a Direkt36 Zöldi Blanka, Matyasovszky Fanni és Szőke Dániel által készített anyagát, amely eddig nem látott módon állít emléket a járvány áldozatainak történeteiken keresztül, Oroszi Babett és Gergely Márton sorozatát a HVG-n a hatvanpusztai uradalom építésének folyamatáról és hátteréről, valamint Köves Gábor interjúját Marina Abramovićcsal, amely a Magyar Narancsban jelent meg.

A Minőségi Újságírásért Díj zsűrijének tagjai: Both Vilmos, Veiszer Alinda, Varró Szilvia, Dudás Gergely, Nyáry Krisztián, Weyer Balázs és Hermann Irén. A nyertes írás szerzője 200 000 forint jutalomban részesül. A Minőségi Újságírásért Díjat a Hírkereső támogatja.

Bolcsó Dánielnek nem ez az első szakmai díja, megkapta már a Junior Prima díjat, a Hevesi Endre-díjat, és volt az év információbiztonsági újságírója, valamint az év informatikai újságírója is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!