Lehallgatási botrány miatt került elő a Spice Girls-ös Mel C és a boyzone-os Shane Lynch neve

2021. szeptember 27. – 08:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az 1990-es évek több ismert előadója, köztük a Spice Girls-ös Melania Chisholm (Mel C), a Boyzone révén ismertté vált Shane Lynch, Hannah Spearritt az S Club 7-ből és Lee Latchford-Evans a Stepsből is beállt azok közé, akik az elmúlt több mint tíz évben egymás után kerültek elő azzal, hogy Rupert Murdoch médiamágnás valamelyik lapjánál lehallgatták a hangpostáikat, meghekkelték a telefonjaikat – írja a Guardian.

A botrányt már tíz évvel ezelőtt is a Guardian követte végig, és Rupert Murdoch ausztrál médiamágnás több lapjáról is leleplező cikket közöltek. A Wall Street Journalról például azt írták, hogy az olvasók fele nem is fizetett az újságért, a példányszámot pedig fantomolvasókkal nyomták meg. A másik problémás lap a News of the World volt, amit Murdochék be is zártak: erről derült ki, hogy celebek és politikusok mellett Afganisztánban is meghalt katonák hozzátartozóit hallgatták le, hogy friss bulvárinformációkhoz jussanak. A vádak szerint 2002-től kb. 4000 hangpostát hallgathattak le. Hasonlóval gyanúsították a The Sunt is, de ők azt állítják, sosem éltek ezzel a gyakorlattal.

A News of the World állítólag Harry herceg telefonját is lehallgatta korábban. Hogy pontosan hány ügy futott az elmúlt tíz évben emiatt, arról nem ír a Guardian, de Murdoch több százmillió fontot fizethetett már ki, hogy peren kívül vagy belül megegyezzen az érintettekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!