Deutsch Tamás az összes EP-képviselőnek levelet küld Magyar Péter mentelmi ügyéről

2024. október 1. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az összes európai parlamenti képviselőt levélben tájékoztatják Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről és az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményről – közölte Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője kedden Facebook-oldalán.

Polt Péter legfőbb ügyész még a múlt héten tett indítványt az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére, miután lopás miatt nyomozás indult Magyar júniusi, ötkertes balhéjával kapcsolatban.

Deutsch azt írja posztjában, hogy Magyar Péter köztörvényes bűncselekményt követett el, de nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a felelősségre vonást. A Fidesz EP-képviselője szerint Magyar Péter az ominózus estén „csatak részegen kiskorú lányokat zaklatott, a lábuk között kúszott-mászott, és szexuális ajánlatokat tett nekik.” Deutsch azt írja, Magyar megfenyegette az őt levideózó vendéget, a telefont pedig azért dobta a Dunába, nehogy előkerüljenek róla olyan felvételek, amelyekből kiderül, hogy ő „nagyon nem az, akinek próbálja mutatni magát”.

Deutsch szerint a „botrányhősnek persze esze ágába sincs felelni ezért a tettéért sem” – a fideszes képviselő szerint bár Magyar „fűnél-fánál” lobbizik, a mentelmi jog nem arra van, hogy az európai parlamenti képviselők törvények fölé helyezhessék magukat és megúszhassák a felelősségre vonást. Deutsch azt írja, ezért döntött úgy, hogy az összes EP-képviselőt levélben értesíti az ügyről.

Magyar Péter szerint az egész ügy a kormány kreálmánya. Polt Péter indítványára Facebookon reagált, itt azt írta: „Az ügyészség kezdeményezi az európai parlamenti mentelmi jogom felfüggesztését. Milyen gyors és »hatékony« tud lenni a Fideszt alapító Polt Péter… Tónival mi a szitu, legfőbb ügyész elvtárs?”. Pár napja pedig azt ajánlotta a kormánynak, lemond a mentelmi jogáról, ha Magyarország csatlakozhat az Európai Ügyészséghez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!