Kivezették az EP-ülésről az üvöltöző román képviselőt, aki korábban ördögűzést ígért

2024. július 18. – 11:38

Kivezették az EP-ülésről az üvöltöző román képviselőt, aki korábban ördögűzést ígért
Diana Șoșoacă az Európai Parlament 2024. július 18-i ülésén, mielőtt kivezették volna a teremből – Fotó: Frederick Florin / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Meg kellett szakítani az Európai Bizottság elnökéről szóló szavazás vitáját csütörtökön, mert az SOS Románia párt egyik tagja kiabálással zavarta meg az ülést. (A Telex a helyszínről követi a vitát és a szavazást.)

Az Európai Parlament elnöke, Roberta Metsola felszólította a teremszolgákat, hogy távolítsák el Diana Iovanovici Şoşoacăt, mert állítása szerint már harmadszor zavarta meg az ülést. A román képviselő a távozása előtt a szólásszabadságról kiabált és még egy szájkosarat is felvett.

Șoșoacă, aki népviseletben érkezett az EP kedden kezdődött nyitó ülésszakára, a Politico szerint azt ígérte, hogy pappal űzi ki az ördögöket a strasbourgi épületből. Egy szent ikonját és mirhát is vitt magával.

A pártot korábban a többek között a Mi Hazánkkal megalakult Szuverén Nemzetek Európájával (ESN) hozták hírbe, de végül nem vették fel a frakció alakulóülésén – Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke azt állította, hogy az ő kérésükre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!