Robert Fico a kórházból adta le szavazatát az EP-választáson

2024. június 8. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

Robert Fico is leadta szavazatát az EP-választáson, ez alkalomból pedig először osztott meg fotót magáról az ellene elkövetett merénylet óta – írja a 444.

Szlovákiában szombaton tartották az európai parlamenti választásokat. A jelek szerint a szlovák miniszterelnök mozgóurnát kért a kórházba, ahol mankóra támaszkodva adta le szavazatát.

„Olyan európai parlamenti képviselőkre kell szavazni, akik a békekezdeményezéseket és nem a háború folytatását támogatják” – írta.

Fico egy videón már szerepelt a merénylet óta, amiben elmondta, hogy megbocsát a férfinak, aki lelőtte, és akit ő a szlovák ellenzék emberének tart. Azt is elmondta, hogy már a nyáron visszatérhet a munkába, amit kisebb csodának tart.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a kormány Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával.

A merénylet után a Telex elment a támadás helyszínére, és jártunk Pozsonyban is. A magyar kormány a merénylet után rövid úton baloldalivá faragta Robert Fico merénylőjét, amit a kormánymédia egy álhírként terjedő fotóval próbált alátámasztani, miközben a 71 éves Juraj Cintula neonáci aktivista is volt már életében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!