Több kiló lisztet szórtak klímaaktivisták Andy Warhol Milánóban kiállított művére

2022. november 18. – 17:23

Több kiló lisztet szórtak klímaaktivisták Andy Warhol Milánóban kiállított művére
Akció közben az aktivisták – Fotó: Flavio Lo Scalzo/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Klímaaktivisták több kiló lisztet szórtak pénteken az Andy Warhol amerikai művész által kifestett, Milánóban kiállított BMW versenyautóra, festékkel teli léggömböket dobáltak széjjel, majd a kiállítótér falához ragasztották magukat – jelentette az MTI.

A milánói Fabbrica del Vapore kiállítótérben látható autót 1979-ben festette ki művészien Warhol. Az aktivisták akciója után alig lehetett látni valamit a BMW-ből, körülötte pedig óriási festékfoltok borították a padlót.

Az Utolsó Nemzedék elnevezésű csoport aktivistái az éghajlatra káros intézkedések, így a széntüzelésű erőművek újranyitása és az újonnan tervezett olaszországi földgázfeltárások ellen tiltakoztak. Az akció közben a csoport tagjai a megújuló energiaforrásokból előállított energia növelését követelték az olasz kormánytól. Az Utolsó Nemzedék egyike azon szervezeteknek, amelyek a klímaváltozást okozó emberi tevékenység miatti tiltakozásként különböző polgári engedetlenségi akciókat tesznek.

Ez már a sokadik ilyen akció a sorban, klímaaktivisták

A híres festményeket leöntő aktivistákkal, akik így akarják felhívni a figyelmet arra, hogy tömeges éhezés, mészárlás és erőszak vár ránk, ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!