Öt hónap után távozik az Antenna Hungária vezérigazgatója

2022. november 30. – 22:39

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik posztjáról az Antenna Hungária vezérigazgatója. Erről maga az érintett, Király István számolt be a LinkedInen.

„A hír, amit ma olvashattatok, igaz: 2022. december 1-től megválok az Antenna Hungária vezérigazgatói székétől és 2023. március 1-től elhagyom a 4iG csoportot. Van az úgy az életben, hogy a tulajdonos és a menedzsment véleménye eltér 😃..... Ezúton is köszönöm a lehetőséget! Amit tudtam, hozzátettem...”

– írta Király István.

Az Antenna Hungária honlapján lévő szakmai életrajz szerint Király István július elseje óta töltötte be a vezérigazgatói posztot. 1995–2004 között a Pannon GSM több marketing szervezetének vezetője, majd lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese volt. 2004-ben a Telekom csoporthoz igazolt, ahol üzletfejlesztésért felelős igazgatóként, majd a T-Systems marketing és stratégiai igazgatójaként, valamint 2010-től a Telekom CMO-jaként dolgozott 2012-ig.

2014-2021 között a magyarországi Vodafone Business üzleti szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be. 2022 áprilisa óta a DIGI Magyarország ügyvezető igazgatójaként részt vett a hazai távközlési vállalat stratégiájának megalkotásában.

A 4iG Csoport értékesítési árbevétele 196,7 milliárd forint volt az idei első három negyedévben, az előző év azonos időszakában elért 53 milliárd forint után; az első kilenc hónapot 7,7 milliárd forint veszteséggel zárta, míg a tavaly ugyanebben az időszakban 2,9 milliárd forint adózott eredményt ért el, az infokommunikációs vállalat konszolidált pénzügyi jelentését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tették közzé, és az MTI idézte szerdán.

A kormányközeli 4iG idén áprilisban egyesítette távközlési portfólióját az Antenna Hungáriával. A 4iG beszállt a távközlésbe is, 2021 novemberében megvette a magyarországi Digi Távközlési Szolgáltató Kft.-t, a Hungaro DigiTel többségét, vásárolt tulajdont drónfejlesztő cégben, megvette a magyarországi Digit, megvásárolja a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) százszázalékos részvénycsomagját, de még az űriparba is bevásárolná magát. A cég rohamtempójú terjeszkedéséről itt és itt írtunk korábban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!