A 4iG vásárolhatja meg a magyarországi DIGI-t

2021. március 29. – 18:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS konzorciummal, a tulajdonában lévő DIGI Csoport magyar érdekeltségeinek megvásárlásáról – mindezt hétfői közleményében jelentette be az állami informatikai pályázatokon hasító 4iG.

A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő cég szerint „a DIGI az egyik vezető távközlési szolgáltató Magyarországon, amelynek megszerzése jól illeszkedne a 4iG telekommunikációs piacon bejelentett növekedési terveibe, illetve az Antenna Hungáriával tervezett nemzeti távközlési platform létrehozásába.” A két cég előzetes szándéka szerint a tranzakció legkésőbb szeptember végéig zárulhat.

2019-ben a T-Systems Magyarország megvásárlásával is megpróbálkozott a 4iG: júliusban jelentették be az előzetes megállapodás megkötését, azonban az év végén a 4iG kezdeményezésre a vállalatok visszaléptek az üzlettől. Emiatt később a 4iG ötmillió forintos bírságot kapott a Magyar Nemzeti Banktól.

Január végén írtuk meg, hogy a 4iG drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont: a cég adásvételi szerződést kötött az ipari, mezőgazdasági, tudományos és védelmi célú, rotormeghajtású drónok tervezésével, gyártásával foglalkozó Rotors and Cams Zrt. (RaC Zrt.) 24 százalékos kisebbségi részvénycsomagjának megvásárlására. A 4iG távközlési piacon tett lépéseiről itt írtunk részletesen.

4iG: a kormányzati informatikai tenderek koronázatlan királya

Tavaly júliusban a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonába tartozó Opus Global, valamint szintén a felcsúti milliárdoshoz köthető Konzum PE magántőkealap kiszállt a kormányzati informatikai tenderek koronázatlan királyából, a szintén tőzsdén jegyzett 4iG-ből. Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója távolabb lépett ezzel a Mészáros-birodalomtól.

A 4iG a Mészáros-Jászai tandem megjelenése óta sorra nyeri el a nagy kormányzati tendereket, javarészt a közbeszerzéseknek köszönhetően látványos növekedésnek indult a cég. Jászai fontos embere volt Mészárosnak, ő vezényelte le a két tőzsdei befektetési cég, az Opus és a Konzum összeolvadását, vagyis fontos bizalmi posztot töltött be a Mészáros-birodalomban, majd a 4iG-n keresztül megkezdte a szétválást korábbi üzlettársától, tette hozzá a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!