A NER-közeli 4iG végül megvette a magyarországi Digit

2021. november 30. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS konzorciummal, a tulajdonában lévő Digi-csoport magyar érdekeltségeinek megvásárlásáról – írtuk még március végén, és ez végül meg is történt: ahogy a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén közzétette, lezárult a Digi márciusban indított átvilágítása és szerződéskötési folyamata, melynek eredményeként végleges megállapodást kötött a két cég a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról, írja a Napi.hu.

A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint. Az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022 januárjában zárulhat – írják.

A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő cég korábban úgy nyilatkozott, „a Digi az egyik vezető távközlési szolgáltató Magyarországon, amelynek megszerzése jól illeszkedne a 4iG telekommunikációs piacon bejelentett növekedési terveibe, illetve az Antenna Hungáriával tervezett nemzeti távközlési platform létrehozásába”.

A 4iG egyébként az utóbbi bő fél év leforgása alatt megvette a Hungaro DigiTel többségét, vásárolt tulajdont drónfejlesztő cégben, megvette a magyarországi Digit, megvásárolja a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) százszázalékos részvénycsomagját, sőt, a cég elnök-vezérigazgatója és nagytulajdonosa, Jászai Gellért egy interjúban azt is elmondta, hogy az űriparba is beszállna.

Arról pedig, hogy egy méretes német hadiipari cég, a Rheinmetall AG a tőzsdén jegyzett 4iG Nyrt. stratégiai befektetőjévé szeretne válni, és hogy rohamtempóban épül egy gigantikus cég, amely a korábbi közlemények alapján akár pályáztatás nélkül többségi kontrollt szerezhetne mindenféle kritikus hazai, ma még állami távközlési eszköz felett, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!