Átalakul a 4iG menedzsmentje, Jászai Gellért elnökként irányítja tovább a céget

2022. augusztus 17. – 13:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 4iG Nyrt.-nél szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció: Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán. Fekete Péter a vállalatcsoport vezérigazgatójaként és Linczényi Aladin az igazgatóság alelnökeként dolgozik tovább, és ők látják el a csoport operatív irányítását is.

A 4iG igazgatósága szerdán döntött a menedzsment átalakításáról, aminek célja az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása. A 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei szerdán délután 0,66 százalékkal, 754 forintra gyengültek, a papírok árfolyama egy éven belül 632 és 1134 forint között változott.

Ahogy arról korábban írtunk, a 4iG áprilisban egyesítette portfólióját az Antenna Hungáriával, és nemrég úgy döntött úgy, hogy beszáll a távközlésbe is: 2021 novemberében megvette a magyarországi Digi Távközlési Szolgáltató Kft.-t, a Hungaro DigiTel többségét, vásárolt tulajdont drónfejlesztő cégben, megvette a magyarországi Digit, megvásárolja a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) százszázalékos részvénycsomagját, de még az űriparba is bevásárolná magát. A cég rohamtempójú terjeszkedéséről itt és itt írtunk korábban.

Az elképesztő méretű és rendkívül összetett távközlési, informatikai, űrkutatási és katonai dealsorozaról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!