RSS
A kereslet egyelőre nem esett vissza, de a termelőknél is eljön az a határ, ameddig az áraikat csökkenteni tudják saját költségeik növekedése mellett.
Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.
Paprika, padlizsán, esetleg paradicsom, hagyma, fűszerek. Hosszadalmas és fárasztó munkával lesz belőlük sűrű krém, amit minden nemzet másképp nevez. Nekünk nincs sajátunk, hát úgy csináljuk, ahogy...
Egyetlen tepsiben, macerás passzírozás nélkül, egyszerűbb héjazós trükkökkel készül a legemberbarátabb paradicsombefőtt.
Csúcsszezonja van egy sokak által szeretett magyar zöldségnek, mégis nehéz feladat belőle ízes, finom példányt találni. Miért nincs a szupermarketekben igazán jó paradicsom nyáron sem? És mitől lesz...
Sokan felhagyhatnak az almatermesztéssel.
Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.
A sárgarépa lett a legnagyobb ütemben dráguló élelmiszer Magyarországon.
Aki szerint a gyümölcssaláta nem olyasmi, amiről beszélni kell, az még nem próbálta ki, milyen íz kerekedik a barack és a sárgadinnye kettőséből pár órányi hűlés során.
Nyögvenyelősen indul a dinnyeszezon július elején, a szegedi kereskedőknél főleg import található.