Prés a centrifuga ellen – gyümölcslékészítő gépeket versenyeztettünk
Melyik a legalkalmasabb konyhai eszköz gyümölcs- és zöldséglevek készítésére? Mit tudnak a centrifugák és lassú prések? Megnéztük, megmértük, pontosan melyik gép mennyi levet és rostot állít elő...
Bőven lesz idén cseresznye Magyarországon, de a banán még főszezonban is olcsóbb lehet
május 30. – 12:13
–
Vincze Barbara
Elindult a cseresznyeszezon, ára kilónként 1500-3500 forint között mozog, és nem várható, hogy sokkal olcsóbb lesz. A banán ára 700 forint körül van.
Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept
május 25. – 09:23
–
Ács Bori
A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.
Az első friss gyümölcs a hosszú tél után
április 26. – 13:15
–
Ács Bori
A szamóca érzékeny gyümölcs. Nem elég, hogy mindent meg kell kapnia, védeni is kell a környezet veszélyeitől. Egy fiatal magyar termelő ültetvényén jártunk, hogy megértsük, mitől lesz finom a...
A szörpgyártás ad reményt egy tolnai kisfaluban
március 16. – 10:26
–
Böszörményi Edina
A gyulajiak nem hitték, hogy még helyben is lehet munkájuk, de egy tartósítóüzem még a Fény utcai piacra is elviszi a hírüket.
„Ez a kísérlet megmentett a tél végi depitől” – fél kiló nyers zöldséget ettünk meg naponta egy...
február 28. – 13:19
–
Ács Bori
Az egészség és az örök élet egyik titka a rengeteg zöldség, lehetőleg nyersen. Kipróbáltuk, meg tudunk-e enni belőle félkilónyit akár egy hónapon át.
Kannibalizmus-e nyersen enni a karfiolt?
január 10. – 12:27
–
Ács Bori
Csomó olyan zöldség van, amit csak főzve-sütve eszünk, ezzel pedig sok mindenről lemaradunk. Karfiolt is lehet enni nyersen, nem furcsa, különösen sült önmagával és répával, meg ropogós-friss...
Az akciós zöldségeket és gyümölcsöket veszik a boltokban a magyarok
2023. november 8. – 16:31
–
Krász Zsombor
A kereslet egyelőre nem esett vissza, de a termelőknél is eljön az a határ, ameddig az áraikat csökkenteni tudják saját költségeik növekedése mellett.
Különleges gombát szereztem, most mit kezdjek vele?
2023. október 26. – 16:09
–
Ács Bori
Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.
Nekünk nincs saját zakuszkánk, se ajvárunk. De csinálunk magunknak!
2023. szeptember 10. – 13:12
–
Ács Bori
Paprika, padlizsán, esetleg paradicsom, hagyma, fűszerek. Hosszadalmas és fárasztó munkával lesz belőlük sűrű krém, amit minden nemzet másképp nevez. Nekünk nincs sajátunk, hát úgy csináljuk, ahogy...