Voksturizmus

RSS

Tényleg lehet mostantól legálisan csalni a lakcímmel a választásokon?

Utat nyitott a Fidesz a nagyüzemi voksturizmusnak? Ezzel akarják eldönteni azokat a körzeteket, amikben pár száz szavazaton múlhat, hogy melyik oldal nyer? Vagy alaptalan vádaskodás az egész? Legális, ha 200 ember jelentkezik be egy lakásba? Hogy a túróba lehet, hogy az ellenzék észre sem vette a lakcímtörvény módosításának veszélyeit? Egyáltalán, hány körzetet dönthet el akár pár száz átköltöztetett szavazó? Összeszedtük, mi a tétje a lakcímmel kapcsolatos szabályok módosításának.

Az Alkotmánybírósághoz és a választási irodához fordul az ellenzék a voksturizmust legalizáló törvény miatt

A pártok azt akarják elérni, hogy semmisítsék meg a törvényt, vagy legalább közöljék naponta, hogy változik egy-egy választókerületben a lakosok száma.

Márki-Zay: Ha a Fidesz beindítja a voksturizmust, szükséges esetben az ellenzéknek is ezt kell tennie

A kormány szerint a módosításnak semmi köze választójoghoz.

Lesz közmunkád, dolgozhatsz, ha ezeket az embereket megengeded, hogy bejelentsük – Partizán-videó az ukrán határ menti voksturizmusról

Többrészes videóban mutatják be Gulyás Mártonék, milyen hatása volt a választásokra a Szabolcsba tömegével bejelentkező kettős állampolgároknak, illetve kik, és hogyan szervezték a voksturizmust.

Voksturizmus: Lassan őrölnek az ügyészség malmai, még a 2018-as választások után indult eljárások se zárultak le

Vásárosnamény közelében demográfiai csoda történt pár éve, és ezzel egyidőben a kormánypárti jelölt népszerűsége is nőtt. Polt szerint az összefüggést nem vizsgálhatják.