RSS
A húsról meglepően könnyű volt lejönni az év első 31 napjára, a sajt pótlása viszont valóságos pokol, és a tej helyettesítésével is meggyűlt a bajunk. Házi mandulatej, sörélesztőpehely, vegán alaplé...
Mi ez a furcsa növényi sajt a hűtőpultokban, miért jó venni belőle, és hogyan lesz a legfinomabb? Ropogósan, lágyan, salátának és főételnek, csípősen és hűsen: megmutatjuk, miért jó dolog a tofu.
Nemcsak az orosz–ukrán háború miatt kieső importot tudnánk kompenzálni, de a vízfelhasználást, az üvegházhatású gázkibocsátást is csökkenthetnénk.
A csütörtökön indult perben a Pest Megyei Kormányhivatal áll egy olyan vállalkozással szemben, amely hagyományos ízesítésű vegán élelmiszert gyárt és forgalmaz.
De még mielőtt a zöldséggyűlölők örömünnepben törnének ki, sokat számít az is, hogy ki milyen életmódot folytat.
A kihívás: milyen állati eredetű alapanyagok nélkül főzni, húsevők között, januárban, amikor alig van szezonális zöldség? Létezik-e a vegán kajakóma? Érdemes-e mindenáron helyettesítő trükköket...
Megosztó téma, és sokakban indulatokat szül, pedig a jelek szerint tudatos odafigyeléssel, az üres táplálékok kerülésével, néhány vitaminnal bármelyik étrend lehet egészséges. És a gyári hús...
Lewis Hamilton, Novak Djoković és Kyrie Irving – csak néhány példa azok közül, akik csúcssportolóként vegán életmódot folytatnak. Vannak, akik a bolygó megmentése miatt nem esznek állati eredetű...