Jön a vegán Nutella

2023. december 22. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

Jön a vegán Nutella, jó hír ez azoknak, akik nem esznek állati eredetű termékeket akár elvi, akár egészségügyi okokból, és persze rossz hír azoknak, akik szerint régen minden jobb volt, és vannak dolgok, amikhez bűn hozzányúlni. De mindegy is, hogy melyik oldalra állunk, még egyszer leírom:

JÖN A VEGÁN NUTELLA.

A pontos dátum nem ismert, de a piedmonti Albában bejegyzett Ferrero december 1-jén benyújtotta a „Nutella Plant Based” védjegyet a Made in Italy-ra átkeresztelt vállalkozásokért felelős minisztérium alá tartozó olasz szabadalmi hivatalhoz.

Egy olyan meghatározó márka, mint a Nutella belépése a növényi alapú élelmiszerek világába egyrészt rengeteg fogyasztónak okozna örömet, másfelől viszont világszerte több száz olyan cég mehetne csődbe, amelyek az eddigi piaci rést kihasználva uralták a vegán mogyorókrémek egyre jelentősebb piacát. Egyes források szerint az ilyen termékeket Olaszországban mintegy 680 millió euró, Európában pedig 5,8 milliárd euró értékben forgalmazzák.

Mindannyiunk kedvence – ezt ugye bátran kijelenthetem? – 2024-ben lesz 60 éves. Pietro Ferrero még 1946 áprilisában hozta forgalomba a Nutella elődjét Pasta Gianduja néven (a gianduja elnevezés amúgy most is elterjedt a többi mogyorókrém között). Később folyékonyabbra vette a krém állagát, amit át is keresztelt Supercremára. A receptbe később fia is benyúlt, a Nutellát 1963 óra hívják Nutellának.

A vegán Nutellára való várakozás ideje alatt sokszor meg lehet tekinteni ezt a videót:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!