Siklóernyős baleset

RSS

Halálos siklóernyősmentés: a helikopter parancsnokát meggyanúsította az ügyészség

A megalapozott gyanú szerint anélkül repült egyre közelebb, hogy a körülményekről tájékozódott volna.

Három hónap után visszalépett a szakértő a halállal végződő helikopteres siklóernyőmentés ügyében, a nyomozás egy éve húzódik

Tavaly július 5-én egy fán rekedt siklóernyős mentésében vett részt a Honvédelmi Minisztérium Mi–8-as helikoptere. A férfi valószínűleg a rotorszél miatt lezuhant a fáról, és nem sokkal később meghalt. Majdnem egy évvel a tragikus baleset után sincs gyanúsított az ügyben. A nyomozó ügyészségnek hét hónap alatt sikerült kirendelnie egy igazságügyi műszaki szakértőt. Ő három hónapot ült az ügyön, majd úgy döntött, nem vállalja a szakértői vélemény elkészítését.

Siklóernyő-balesetben megsérült mentőtiszt: Ha más nem tette meg, én teszek feljelentést

Először beszélt a baleset körülményeiről az a mentőtiszt, aki súlyosan megsérült, amikor júliusban egy siklóernyős mentésénél dolgozott Vértesszőlős közelében. Treszl Gáborra azután zuhantak rá az ágak, hogy a Magyar Honvédség helikoptere föléjük szállt.

Pintér Sándor elismerte, hogy hibáztak a siklóernyős mentésénél

A belügyminiszter az éves meghallgatásán válaszolt a siklóernyős baleset körülményeit firtató kérdésekre.

A lezuhant siklóernyős testvére: Ez egy annyira felesleges tragédia, amivel láthatóan senki nem tud mit kezdeni

Oroszi Zsolt nővére először beszélt a tragédiába fulladt mentés körülményeiről és az azt követő egy hónapról. Angéla azt mondja, szülei azt várták, hogy a mentésben részt vevő honvédségtől vagy katasztrófavédelemtől valaki eléjük áll, és legalább azt mondja, bocs, de ilyen máig nem történt. A baleset óta már három hónap telt el, de az ügyészség még senkit nem hallgatott ki gyanúsítottként.