Orosz Anna

RSS

Donáth Annát választották a Momentum új elnökének

Az EP-képviselő Orosz Annát és Hollai Gábort előzte meg. Fekete-Győr András a sikertelen előválasztás miatt mondott le, miután nem szavaztak neki bizalmat. Donáth progresszív, zöld, szociálisan érzékeny politikát ígér. Júniusig szól a megbízása.

Orosz Anna egy valódi demokratikus választáson nem lenne Márki-Zay Péter szövetségese

De a Momentum ügyvezetője szerint most a közös cél egy autoriter rendszer lebontása.

Hollai Gábor, bár kikapott az előválasztáson, a Momentum elnöke lenne

November 21-én tartja a Momentum rendkívüli tisztújító kongresszusát.

Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki posztjáért

Orosz Annát, a jelenlegi ügyvivő elnököt hívja ki.

Orosz Anna elindul a Momentum elnökségéért

Fekete-Győr András után ügyvezető elnökként irányítja a pártot, de maradna is az élén.

Orosz Anna: Volt egy-két pont, amikor felszisszentünk

Csak az előválasztás után dönt arról az újbudai alpolgármester, hogy elindul-e a Momentum megüresedett pártelnöki székéért. Kedvezőbb tárgyalási pozícióba kerülne pártja, ha az általuk támogatott Márki-Zay Péter nyeri az előválasztás második fordulóját, de vele is vannak értékalapú vitáik. Interjú.

Márki-Zay Péter: Nem Dobrev Klára az ellenfelünk, hanem Orbán Viktor és a történelem legkorruptabb rendszere

Üdvözölte az MSZP csatlakozását a tiszták koalíciójához Márki-Zay Péter. Az MMM miniszterelnök-jelöltje a fővárosi Móricz Zsigmond körtéren Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Orosz Annával, a Momentum ügyvezető elnökével tartott utcafórumot.

Orosz Anna veszi át a Momentum vezetését

Volt egy belső felmérése a pártnak, amelyben Márki-Zay és Karácsony közül a párttagok 65 százaléka Márki-Zayt támogatta. Fekete-Győr szerint teljesen normális, hogy a pártban rotáció van, ez is mutatja, hogy a közösség „nem fog elfideszesedni”.

Kerpel-Fronius: Orosz Anna veszi át a Momentum vezetését ügyvezetőként

Budapest momentumos főpolgármester-helyettese megköszönte Fekete-Győr Andrásnak az eddigi időszakot, amely azonban lezárult az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért zajló verseny kudarca után.

Márki-Zay Pétert támogatja a Momentum az előválasztás második fordulójában

Fekete-Győr András szerint Márki-Zay a legesélyesebb Orbán legyőzésére. A Mindenki Magyarországa vezetője szeretne egy jobbközép frakciót a következő parlamentben, amelyhez mozgalma jelöltjei is csatlakozhatnának. Elfogadja Karácsony meghívását a szombati miniszterelnök-jelölti vitára.

Még az újbudai előválasztási vita is Hadházy Ákos esetleges főügyészi kinevezésén éleződött ki

Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes és Orosz Anna momentumos újbudai alpolgármester a helyi ügyekben sokkal inkább egyetértett, mint a jogállami elképzelésekben.