Soproni Tamás, Orosz Anna és Hajnal Miklós is távozik a Momentum vezetéséből

2024. július 2. – 07:55

Másolás

Vágólapra másolva

Tisztújító kongresszust tart vasárnap a Momentum, ahol új elnököt és elnökséget választanak. Biztosan távozik a pártvezetésből Soproni Tamás, Orosz Anna és Hajnal Miklós is – erősítette meg a Momentum sajtófőnöke a Telex kérdésére a Népszava információit. Újraindul viszont a tisztségéért Bedő Dávid és Cseh Katalin.

A párt elnöke, Donáth Anna a június 9-i választás másnapján mondott le. Pozíciójáért először Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke jelentkezett be, és azt ígérte: világos, közérthető ajánlattal és következetes politizálással vissza fogják szerezni a választók széles tömegeinek bizalmát. Mellette Tompos Márton, a Momentum jelenlegi alelnöke, országgyűlési képviselője is elindul a párt július eleji tisztújításán, ő úgy fogalmazott, határozottabb, „szolgáltató pártot” építene a Momentumból, a távozók közül pedig többekkel is szívesen dolgozna, de „szükségesnek tartja a vérfrissítést.”

A Népszava szerint a két jelölt között kiélezett a verseny, úgy tudják, Fekete-Győr egy belső fórumon már az elbukott választás másnapján nekiment a Donáth Anna vezette elnökségnek.

A 2024-es választások egyik nagy vesztese a Momentum volt: míg 2019-ben 9,93 százalékot kaptak az EP-választásokon, amivel két mandátumot szereztek, most 3,70 százalékot értek el, amivel nem jutottak mandátumhoz, valamint nem lesznek képviselőik a Fővárosi Közgyűlésben sem. Hogy a pártnál mi vezethetett a kudarcos eredményhez, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!