„Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot lógatott a Sándor-palotához cipelt kordonokra a Momentum

2024. február 4. – 12:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum politikusai és aktivistái a Karmelita előtt bontottak kordont, majd átvitték a Sándor-palotához, a köztársaság elnök hivatala elé, olvasható a párttól kapott közleményben. A kordonra „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot lógattak rá, miután Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki fedezte a pedofil exigazgatót. Az akcióról még egy videót is megosztottak a párt Facebook-oldalán:

Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője szerint

Novák kegyelme nem más, mint az áldozatok arcul köpése.

„A pedofília az elképzelhető bűncselekmények legaljasabbika, ami jóvátehetetlen károkat okoz az áldozatok életében. A bicskei gyermekotthon esetében az áldozatok 10 éven át küzdöttek azért, hogy a pedofil igazgató és tettestársai megbűnhődjenek tetteikért” – mondta a képviselő.

Orosz szerint nem tisztázott, miért kaphatott kegyelmet a pedofíliában segédkező igazgatóhelyettes, de az látszik, hogy több szálon kötődik a Fideszhez és Orbán Viktorhoz az ügy. „Novák Katalinnak elvesztette maradék méltóságát is a köztársasági elnöki szerepében. Lemondása lenne a minimum ebben a helyzetben” – tette hozzá a momentum politikusa, valamint bejelentette, hogy az ügy miatt jövő hét péntekre tüntetést hirdetnek a Sándor-palota elé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!