Bede Zsolt letépte a momentumos Bedő Dávid kokárdáját, utána le is köpte őt

2024. március 15. – 17:27

Másolás

Vágólapra másolva

Bede Zsolt, a fideszes vadhajtások portál munkatársa letépte a momentumos Bedő Dávid kokárdáját, és le is köpte őt március 15-én az Astoriánál.

Orbán Viktor ünnepi beszéde után néhány kormánypárti véleményvezér a Polgári Mulató nevű helyen gyűlt össze a belvárosban, hogy ott „lelki békemenetet” tartsanak. Az esemény leírása szerint a jobboldali sajtó keménymagja: Bayer Zsolt, Bencsik András, Huth Gergely és Kohán Mátyás elemezte a miniszterelnök szavait.

A Momentum két politikusa, Bedő Dávid frakcióvezető és Orosz Anna országgyűlési képviselő is elment ide, elmondásuk szerint azért, hogy kérdéseket tegyenek fel a hatalom mellett állóknak. „Ott volt Bayer Zsolt is, talán a legfőbb propagandista, ezért úgy döntöttünk Orosz Annával, hogy viszünk neki egy pólót, rajta egyetlen kérdéssel: ki a valódi felelős? Ezeket a pólókat hordjuk mi is a parlamentben, hogy emlékeztessük a kegyelmi botrányra az állampárt képviselőit” – írta Bedő a Facebook-oldalán.

A pólót végül nem sikerült átadniuk, mert Bede Zsolt az útjukat állta, kitépte a kezükből a pólót, majd pedig letépte Bedő kokárdáját és le is köpte ő. A Momentum politikusa erről videót is készített. A felvételen az látszik, hogy Bede trágár szavak kíséretében szólította fel távozásra Bedőt, aki lehazaárulózott. „Minek neked ez? Te svéd vagy!” – mondta, miközben a kezébe tartotta Bedő letépett kokárdáját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!