Így lesz finom az újramelegített ételmaradék
2023. november 28. – 14:13
–
Ács Bori
Megmaradt három szelet pizza, mit tegyek? Megegyem hidegen vagy megmikrózzam? Két szörnyű döntés között dilemmázva lehet találni egy harmadik, élhetőt is, nemcsak a pizza, minden ételmaradék esetében.
Elronthatatlan receptek: a roppanós, mégis lágy bundás kenyér
2023. február 23. – 19:53
–
Ács Bori
Milyen kenyérből a legjobb? Mi az ideális arány, hőfok, eszköz? Főzőiskolánk mai leckéje a méltatlanul mellőzött és lenézett bundás kenyérről szól, ami ebédnek is ideális.
Így lesz szexi a száraz kenyér
2022. szeptember 25. – 14:35
–
Ács Bori
Levesek, saláták, édességek: egy jó kenyérféle sosem kerülhet a kukába, mert bármi és minden lehet belőle, márpedig pazarolni 2022-ben luxus. De mi az a lönye?
Egy kis zsírtól minden jobb lesz – karácsonyi zsírmaradékokból szilveszteri borkorcsolyák
2021. december 31. – 12:41
–
Ács Bori
Az omlós tészta rétegesebb, a krumpli ropogósabb, a pástétomok elegánsabbak lesznek tőle, a szilvalekvár pedig egyenesen imádja a kacsazsírt. Segítő zsírok szilveszter elé és közben.
Semmit nem dobunk ki: hús, krumpli-, és sütimaradékok újjászületése karácsony után
2021. december 25. – 18:39
–
Ács Bori
A krumplimaradékból gofri, a mézeskalácsból szuperkeksz, a húsból saláta lesz, de még a másnapos rántott hús is új ruhát kap.
A maradékfeldolgozás és a hortobágyi palacsinta
2021. június 9. – 13:23
–
Ács Bori
Csak attól függ, milyen szűrőn keresztül nézünk rá, hogy az ételmaradékok felhasználása menőség vagy szomorú szükség: a kapcsolódó ellentmondásokat pedig híven tükrözi emblematikus ételünk, a húsos...
Az app, amivel eszel, spórolsz és ételt is mentesz
Bemutatunk egy magyar fejlesztésű platformot, amivel ahelyett, hogy a vendéglők kidobnák a megmaradt ételüket, te veheted meg, ráadásul olcsóbban.