El a kezekkel a sajtótól! A kormány most a független médiát vette célba, de az igazságot nem lehet betiltani. Amíg velünk vagytok, mi is létezni fogunk, köszönjük, hogy támogatásoddal és adód 1%-ával segíted a munkánkat! Már a támogatónk vagy?
Jelentkezz be!
Támogatás! Elrejtés
Az élelmiszer drága, de még mindig olcsóbb főzni, mint kifőzdében enni
Kiszámoltuk, valóban drága-e megfőzni az olyan szimpla ételeket, mint a bableves, a főzelék, a rántott hús vagy a palacsinta, és hogy igaz-e, hogy ehelyett már jobban megéri kifőzdékbe járni. Még...
Feldolgozott helyett házit: instant leves zacskó nélkül
Csak bonyolultabb, de nem sokkal tart tovább valódi alapanyagból hipergyors instant levest főzni, a végén viszont finomabb is lesz. A titok a sokféle szuper umamis ízesítő.
Négy könnyű zöldségebéd az óriási karácsonyi lakomák előtt
A karácsony előtti nap egyik kritikus kérdése, hogy mit együnk, ha később megint rengeteget kell majd enni. Tippjeink: nagyon színes és nagyon zöldséges saláta, sült zöldségek és egy végtelenül...
Nagy döggomba okozta az éttermi mérgezést Zalaegerszegen, ahol 17-en lettek rosszul
Kórházba 17-en mentek a tüneteikkel. Mindannyian ugyanabból a menüből ettek.
Ráborult a forró leves, másodfokú égési sérülésekkel szállították kórházba a szabolcsi kislányt
Az óvónő véletlenül önthette rá a levest a kislányra, az ügyben a rendőrség eljárást indított.
Minden, ami egy jó házi ramenhez kell, egyszerűbben
Főztünk egy rament, amiben a gyakorlatba ültettünk mindent, amiről az Ízfokozóban szó volt: egy sok helyen csaló, rövidített tésztaleves recept, ami mégis elég jó.
A ramen és a szürcsölés filozófiája
Gasztropodcastunk második évadának első adásában a földkerekség legizgalmasabb leveséről, a ramenről lesz szó, leturmixolt egész malaccal, instant leveses élményekkel és finom hazai ramenekkel.
Ha gombóc kerül a levesbe, minden kerek – avagy a tökéletes maceszgombóc titka
Nem csak mi szeretünk gombóccal enni mindenféle levest, ez a szenvedély univerzális. De hogyan lesz a maceszgombóc és hazai rokona, a grízgombóc tökéletesen lágy?
Nem az a bableves volt Jókai kedvence, amit róla neveztek el
Ráadásul nem is biztos, hogy olyan mély kötelék fűzte a babhoz, de akkor miért és ki nevezett el róla levest, és az hogyan készül?
Mit csináljon a káposztával az, aki nem tölti meg?
Sült káposzta, édes-savanyú mogyorós káposzta saláta, káposztás pompos – csupa olyan káposztás étel, ami jó, de nem töltött vagy székely.