Kisebbség

RSS

Közel 800 ezer aláírást hitelesített az NVI, érvényes az őshonos kisebbségeket támogató székely kezdeményezés

Hivatalosan is sikeres a Pesty László féle kampány, de a Bizottságon múlik, hogy kapnak-e közvetlenül pénzt a kisebbségek Brüsszelből.

Ezt is megéltük: Szili Katalin az ellenzéktől félti az elmúlt tíz évet

A Fidesz nagyra értékelte az egykori MSZP-s politikus által szerkesztett tanulmánykötetet, amely a kormány határon túli politikáját veti össze az Orbán-kormány előtti időszakkal.

Áder egyensúlyozó beszédével indulhat el a békülés Budapest és Kijev között

A köztársasági elnök nyilatkozata után a gesztusokban is enyhülhet az oktatási törvény miatt négy éve tartó magyar–ukrán diplomáciai feszültség, még ha Kijevben előbb a kritikát hallották is meg.

Az ukrán alkotmánybíróság alkotmányosnak minősítette a vitatott nyelvtörvényt

A törvény a magánbeszélgetéseket és a vallási szertartásokat kivéve gyakorlatilag mindenhol kötelezővé teszi az ukrán nyelv használatát.

A célegyenesben hasalt el a Minority SafePack

Donáth Anna azt mondta: ha Orbán nem lenne Európa fekete báránya, másképp is alakulhatott volna. Vincze Loránt szerint az Európai Bizottság hátat fordított a kisebbségeknek.

Újabb lépéssel közelebb a Minority Safepack, hogy az EU-s jog része legyen

Az EP jelentős többséggel támogatta a kisebbségvédelmi kezdeményezést.

Az ujguruk után újabb muszlim kisebbség jogait korlátozza Kína

A dél-kínai Hajnan szigeten élő muszlim kisebbség nem használhat arab feliratokat az üzletekben, az iskolákban betiltották a hidzsáb viselését, de ezt végül a tiltakozások miatt feloldották.