Star Wars, Dűne, Asimov – ezeket a sci-fiket keresik a legtöbben a Vaterán
2018 és 2024 között ezek tették ki a legdrágábban elkelt alkotások háromnegyedét. Egy eredeti Dűne-kollekcióért 126 ezer forintot, a Jedi-növendék sorozat kilenc részéért 120 ezret fizetett valaki.
Képregényekkel is lehet kritikus gondolkodásra tanítani a hallgatókat
Egyre inkább a háttérbe szorul a vizuális oktatás, bár a kritikus gondolkodást leginkább ez tudná serkenteni. Ma csak a középiskola utolsó évében oktatnak médiaismeretet heti egy órában, holott a...
Meghalt a Dragon Ball képregények alkotója
A 68 éves Torijama Akira halálát egy vérömleny okozta.
Popeye-t egy valódi emberről mintázták
A figura rajzolóját megihlette egy kidobóember jellegzetes álla, a szeme, a pipázása és verekedős természete. De az igazi Popeye sosem volt tengerész és spenót helyett inkább alkoholt fogyasztott.
Meghalt Futaki Attila képregényrajzoló
39 évesen, gyors lefolyású betegség után halt meg kedden.
A magyar rockzene történetét izgalmasabban is el lehetett volna mesélni
A Magyar Rocktörténet merész vállalkozás: képregényes formában, ráadásul egy fiktív szereplő szemszögén keresztül meséli el a hazai könnyűzene sztoriját a hatvanas évektől.
Elbőgtem magam, mikor Mike Mignola felkért Hellboyt rajzolni
László Márk egy fanart versenyen hívta fel magára a legendás alkotó figyelmét. Azóta már a harmadik Hellboy-sztoriján dolgozik, amit karrierje legfontosabb munkájának tart. Egy szerencsétlen baleset...
A holló csodálatos szörnyűsége, végre magyarul
James O’Barr menyasszonyát elgázolta egy részeg autós, gyászát évekig rajzolta ki magából. Az eredeti után több mint harminc évvel megjelent magyarul a kultikus képregény, aminek filmváltozatában...
Meghalt John Romita Sr., akinek Pókember szerelmét is köszönhetjük
A veterán képregényes találta ki Mary Jane Watson karakterét, de más olyan karakterek elindítása is hozzá fűződik, mint a Megtorló, Luke Cage vagy Rozsomák.
Bizarr interjúkban él tovább a kilencvenes évek legmarkánsabb képregényfilmje
Warren Beatty most már kétszer is felvette a rikítóan sárga hacukáját, hogy megtarthassa a Dick Tracy felhasználásának jogait. Legutóbb zoomolva beszélgetett saját magával.
Kövess minket Facebookon is!