Húsipar
Az Aldi GVH-vizsgálata: a magyar húsipar aggódik, hogy a láncoknak nem lesz kedvük több magyar...
2024. július 22. – 10:13 - Brückner Gergely
Vajon megtévesztette-e az Aldi a vásárlóit azzal, hogy nem magyar termékeket is olyan hűtőkben tartott, amelyek felett a felirat hazai termékekre utalt? Az Aldi szerint nem, a magyar húsipar pedig...
Még az idén betiltanák Magyarországon a műhúst
2024. július 5. – 15:28 - Bakró-Nagy Ferenc
A hagyományos vidéki életforma védelmében nem lesz se műhús, se műdisznóvágás.
Mind jobban járnánk, ha a tehenek nem szelelnének ennyit
2024. április 23. – 10:22 - Világi Máté
Ausztrál kutatók több forgatókönyvvel is előálltak a klímaváltozás lassítására és a metánkibocsátás csökkentésére.
A húsipar tragikus éve: amikor jól megy nekünk, magyar húst eszünk, amikor rosszul, akkor németet
2024. március 22. – 06:03 - Brückner Gergely
Ha már állati fehérjét, akkor húst, kevesebb zsiradékot, minőségibb készítményeket, nem pedig pulykaízű rudacskát kellene fogyasztaniuk a magyaroknak. 2023 azonban pont az ellenkezőjéről szólt a...
Masszívan veszteséges a hazai hús- és tejipar, az állam mégis rengeteg pénzzel támogatja a...
2023. december 20. – 14:26 - Mizsur András
A jóval kevesebb állami támogatásból működő gyümölcs- és zöldségtermesztés gazdaságosabb és kevésbé szennyező is.
Alig csengett le az ételek drágulása, máris újabb inflációs spirált hozhat a gyártókra kivetett...
Az érintettek sem tudhatják meg, hogy jött ki a Mol hulladékkoncessziós cégének némely termékénél az öt-hatszoros díjemelés, mondta Éder Tamás élelmiszeripari szakember a Téma podcastban. Az árstop...
A húsipar is elengedné az ársapkát, mert az üzletek már inkább külföldről hozzák az olcsóbb...
2023. március 31. – 12:29 - Brückner Gergely
Az elmúlt években elérte a szakma, hogy a kiskereskedelmi láncok döntően magyar termékeket tartsanak a polcon, de az ársapkás veszteség miatt világszerte keresik az olcsó combot.
Így vegye, egye a szilveszteri virslit!
2022. december 31. – 12:10 - Ács Bori
A legtöbb virsliben alig van hús, ettől még nem kell bántani azokat, amik finomak és jó minőségűek, ha viszont már rászántuk a pénzt, szétfőzni sem érdemes. Miért főzzük kelkáposztás levesbe, és...
A húsiparban mindenki gyáva nyulat játszik, és ez a fogyasztónak sem jó
2021. november 9. – 03:58 - Fehér János
Az élelmezési láncban állandóan egymást fenyegetik a szereplők. Az árak ugyan sokszor alacsonyak, de ebben sokszor tönkremennek a termelők, és ökológiailag sem fenntartható a rendszer. A Kometa...
Két és fél év után elhagyhatta Magyarországot Piero Pini, az olasz–magyar húspápa
2021. október 20. – 09:15 - Presinszky Judit
Többmilliárdos költségvetési csalással vádolják a Honvéd egykori tulajdonosát.