Gyermekvédelem

RSS

Tévében, óriásplakátokon és újságokban folytatódik a Szivárványcsaládokért Alapítvány #ugyanaz kampánya

A Comedy Central, a Paramount Network és az MTV műsorán annak ellenére lesznek láthatóak a társadalmi célú hirdetések, hogy korábban emiatt az RTL Klub ellen már eljárást indított az NMHH.

Tízből csak két felnőtt lépne közbe, ha a szeme láttára megütnének egy gyereket

Több mint százezer gyereket veszélyeztet erőszak vagy elhanyagolás Magyarországon és az esetek többsége még mindig rejtve marad. A gyermekek világnapján először a Telexen jelenik meg a Hintalovon Alapítvány gyermekbántalmazásról szóló átfogó kutatása, amely szerint minden tizedik magyar gyerek érzi úgy, hogy magára van hagyva.

Az olaszországi gyermekgyilkosság után ismét felmerül a kérdés, hogy vajon elkerülhetők lennének-e az ilyen tragédiák

Mit lehet tudni ebben a konkrét ügyben arról, ahogyan a hatóságok a tragédiába torkolló esetet kezelték? És ez hogyan viszonyul ahhoz, ahogy a gyermekvédelmi rendszernek a törvény szerint működnie kellene?

Bruce Perry a magyar gyermekvédelem irányítóinak: Ne hagyják magukra az embereiket!

A traumakutatással foglalkozó amerikai sztár-gyermekpszichiáter magyaroknak szóló előadásában arról beszélt: muszáj törődni a nehéz sorsú gyerekekkel dolgozókkal is.

Hiába próbálták ingyen eljuttatni az összes iskolának a szexuális ragadozókról szóló filmet

A gyerekeket fenyegető netes veszélyeket megdöbbentő erővel bemutató cseh dokumentumfilm magyarországi forgalmazója több helyen próbált pályázni, pénzt szerezni erre, de minimális állami segítség jött össze. Ezzel csak az első 200 jelentkező iskola juthat hozzá a filmhez.

Kocsis Máté: Soros fia hergeli most a közvéleményt

A melegellenes módosítókkal eltérített pedofiltörvényről beszélve mondta Kocsis, hogy Soros fia ugyanazt teszi, mint az apja a migráció kapcsán.

Kiszervezik az egyháznak a budapesti állami nevelőszülői hálózatot

„Szinte mindenben egyetértek Orbán Viktorral” – mondta korábban az új fenntartó vezetője, Kiss-Rigó László megyéspüspök.

Alulfizetett, túlterhelt, középkorú nőkre hárul a leginkább rászorulók ellátása

Felmérés készült az időseket, gyerekeket és fogyatékos személyeket ellátó szociális dolgozók helyzetéről: az adatok arról árulkodnak, hogy sokan kényszerből maradnak a pályán, hiába alulfizetettek és túlterheltek, nem tudnak váltani.