Gulyás Gergely

RSS

Gulyás: Az Egyesült Államoknak nagyobb problémái vannak a demokráciával, mint Magyarországnak

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt. Egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet, kiterjesztik a kistelepülésekre is az oltópontokat, megkeresik a két dózissal oltottakat, hogy harmadszorra is oltassák be magukat. Magyarországnak nincs mitől tartania amiatt, hogy a főtanácsnok arra jutott, rendben van az EU-s jogállamisági mechanizmus. Percről percre követtük a csütörtöki kormányinfót.

Gulyás: A kormány bölcs és felelős döntése, hogy nem vesz részt az uniós vakcinabeszerzés második körében

A Miniszterelnökséget vezető miniszter bizottsági meghallgatásán azt is leszögezte: a tavaszi választások előtt többet már nem módosítanak a szabályokon.

Gulyás: A Fideszben mindenki olyan választ ad a kérdésekre, amilyet szeretne

A kisvállalkozókra is kiterjesztik a rezsicsökkentést. Zárt térben kötelező lesz maszkot hordani, az egészségügyben kötelező lesz a harmadik oltás, 500 fő feletti rendezvényeket védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. A szlovákiai adatok az oltások hatékonyságáról itt is érvényesek lehetnek. A NAV ellenőrzi, hogy hogy a benzinkutak rontottak-e az üzemanyagaikon az árstop után. A veszélyhelyzetet meg fogják hosszabbítani. A kormány szerint minden vád mondvacsinált a lakóhelyes törvénymódosításról. Kormányinfó.

Gulyás Gergely: Nem tartozunk köszönettel az uniós pénzekért

A miniszter a Pegasus-ügyről azt mondta, minden államnak vannak eszközei a titkos információgyűjtéshez, a nyugati média viszont szeret rosszat írni Magyarországról.

Gulyás elismerte: a Pegasus-ügyek között van olyan, aminek van valóságalapja

Nem sok ügyben tudott utánanézni a „sajtóban megfogalmazott vádaknak” a miniszter. Ahol igen, azok egy része „teljesen valótlan, és van olyan, ahol van valamilyen valóságalapja”. Ilyen esetben „valakit a valakivel való kapcsolattartása miatt vontak titkos információgyűjtés alá”. Megkérdeztük azt is, a kémszoftver gyártója, az izraeli NSO nem emelt-e kifogást a magyar állammal mint vásárlóval szemben a szoftver használata miatt.

Hétfőtől 480 forintban maximálják a 95-ös benzin és a dízel árát

A kormány nem akarja, hogy a magas benzinár pörgesse az inflációt.

Egyetlen kormánytag sem került karanténba Gulyás Gergely koronavírus-fertőződése miatt

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek influenzaszerű tünetei vannak, szerinte csoda, hogy eddig megúszta a vírust.

Maszk, látogatási tilalom, oltásra kötelezhető munkavállalók – november elsejétől a bőrünkön is érezzük a negyedik hullámot

Bár a kormány sokáig hajthatatlannak tűnt, és nem akart szigorítani, végül beadta a derekát: az oltás mellett már a részben kötelező maszkhasználatot is fontosnak tartja a negyedik hullám elleni védekezésben. Összeszedtük, mi vezetett idáig, és hogyan változik az életünk november elsejétől.

Gulyás Gergely koronavírusos

A Miniszterelnökséget vezető minisztert influenzaszerű tünetek miatt tesztelték.

Három járványellenes intézkedést jelentett be a kormány

A cégek előírhatják az oltást a munkavállalóknak, újból maszkot kell húzni a közösségi közlekedésben, látogatási tilalom az egészségügyben. Gulyás már látta az Elk*rtukat, meglepő adatot árult el a fegyveres testületek oltottságáról, és amatőrnek tartja a Márki-Zay által nyilvánosságra hozott lejáratódossziét. Kövesse élőben a kormányinfót!

Orbán szerint a szakemberekre hallgatnak. A szakemberek szerint vissza kell hozni a maszkot. Nem hozzák vissza

A kormány a saját tanácsadóinak és a tudomány mai állásának mond ellent, Gulyás Gergely pedig arról beszél, hogy nincsenek adatok arról, hány beteg volt beoltva. Pedig erről nemrég adtak ki hivatalos adatokat.

Gulyás szerint Olaszországban mindenhol elfogadják a magyar védettségi igazolványt, ez sajnos így nem igaz

Utazáshoz továbbra sem elég harmadiknak egy nyugati oltás.

Gulyás arról beszélt, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István azért mentek Marbellára, mert jön a kampány

A kormányszóvivőt arról kérdezték, hogy érintette Orbán Viktort a lánya és családjának Spanyolországba költözése.

Kormányinfó: Hónapokon belül magyar tulajdonba kerülhet a ferihegyi repülőtér

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér adásvételének lezárásához már csak technikai részletek vannak hátra. Formálisan még nem írták alá a szerződést, de az összegről már szóban megegyeztek. Kifejezetten kedvező megállapodást köt az állam.

Békemenet: Gulyás senkinek sem javasolja, hogy tömegeket hozzon Romániából

A romániai vírushelyzet miatt. A kormány vissza akarja állítani a tranzitzónákat, maszkot pedig az hordjon, aki akar. Gulyás szerint Orbán Viktor lánya és családja a választások előtt félévvel úgy gondolhatta, könnyebb, hogy nincsenek itt, de nem végleges szándékkal költöztek el. A miniszter szerint nem látszik visszaélésszerű tendencia Karas Monika lemondásában, a szerbeket pedig szívesen meghallgatják arról, beszállnának-e Paks 2-be valamilyen módon. Percről percre követtük a csütörtöki kormányinfót.

A Miniszterelnökség sem akar Zamárdiban gigalakótelepet

A térség fideszes képviselője Gulyás Gergelyhez fordult, a miniszter szerint aránytalanul nagy a projekt, ezért kizárt, hogy engedélyt kapjon.

És akkor most nézze meg Gulyás Gergely magabiztos nyilatkozatát arról, hogy egyértelműen Karácsony az előválasztás előre megírt győztese

A showműsor előre koreografált forgatókönyv szerint zajlik, és Karácsony lesz az ellenzék közös jelöltje, ezt mindenki tudja, aki jól értesült, mondta a Kormányinfón bő egy hete.

Az állam nem támogatja tovább közpénzből az Antall József Tudásközpontot

Gulyás Gergely szerint az intézmény gazdálkodása olyan nem indokolható kifizetéseket is tartalmazott, amelyek „a jó erkölccsel nehezen összeegyeztethetőek”.

Gulyás elárulta, miért nem engedik be a Magyar Hangot a kormányinfóra

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ha minden szerkesztőséget beengednének, 2,5 óránál is hosszabb lenne a sajtótájékoztató.

Gulyás Gergely szerint bordélyházba nem, de Pride-ra elviheti a szülő a gyereket

Pedagógusok béremeléséről, szülőknek járó adó-visszatérítésről és Gazprom-szerződésről is szó volt a kormányinfón. Azt továbbra sem árulják el, hogy a kórházban ápolt koronavírusos betegek hány százaléka van beoltva.

Gulyás Gergely szerint igazából Brüsszel az illiberalizmus fővárosa

Kemény brüsszelezésbe kezdett a miniszter egy lengyel konzervatív lapnak adott interjúban.

Norvégia szerint hiába fenyegetőzött vétóval a magyar kormány

A norvég külügy szerint nem tudja a magyar kormány megvétózni az EGT-szerződés megújítását, mivel annak nincs lejárati ideje.

Szivárványcsaládokért Alapítvány: Az azonosneműek házassága senkitől nem vesz el semmit, de gyerekek élete múlik rajta

Azzal érvelnek, hogy több országban is csökkent az öngyilkosságok száma, miután a meleg párok is összeházasodhattak.

Az iskolák most még nem állhatnak át digitális oktatásra

Általános tilalom van, mert a kormány azt akarja, hogy az iskolák működjenek.

Gulyás Gergely: A marihuánát lehet legalizálni, a melegházasságot nem

Melegházasságról, járványhelyzetről, az Európai Unió esetleges választásba történő beavatkozásáról és még sok egyéb kérdésről is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt a férje 35 éves kaszinókoncessziójáról is megkérdeztük, ám szerinte „a jobboldali kormányzásban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormányzat közelébe”.

Az afganisztáni akcióról és a negyedik hullámról szólt a rendhagyó kormányinfó

Szokatlan időpontra hirdették meg a kormányinfót, amelyen a honvédség parancsnoka is részt vett. Az afgán helyzetről megtudtuk, hogy a honvédség 78 embert menekített ki Kabulból. A járványhelyzetről pedig azt mondta Gulyás Gergely a negyedik hullám Magyarországra is meg fog érkezni. Szó volt még a huxitról és Orbán Balázs új posztjáról.

Ritka pillanat: kormánypárti és ellenzéki politikus közösen tartott sajtótájékoztatót a Coviddal kapcsolatban

Ujhelyi István és Gulyás Gergely egy szakmai anyagról egyeztettek, ami a Covid-járvány mentálhigiénés hatásairól, illetve annak kezeléséről szól.

A magyar kormány inkább lemondott a Norvég Alap 77 milliárdjáról, mert nem akarták elfogadni a kiválasztott civileket

Újra jöhettek volna a norvég pénzek, de a kormánynak most sem tetszettek a civilek, 2014 újratöltve.

Vett a magyar kormány Pegasust? És ott lesz a Fidesz a Pride-on?

Gulyás Gergelyt a csütörtöki kormányinfón a lehallgatási botrányról, LMBTQI-ügyekről és a kormány gyereknépszavazásáról kérdezték az újságírók. De lesz vidám pillanat is!