Közel 30 fokos az Adriai-tenger vize Dubrovniknál
Ha megerősítik a mérést, ez lesz a valaha mért legmagasabb vízhőmérséklet Horvátországban.
Már rég el kellett volna süllyedniük, de sehogy sem akarnak
Alig látszanak ki az óceánból a Maldív-szigetek földdarabjai, de egyre inkább úgy tűnik, a tengervízszint emelkedésével együtt sem tűnnek el ezek a helyek. Sőt, sok közülük még nagyobbra is nőtt az...
Az idei június volt az eddigi legmelegebb, de 13 hónapja folyamatosan dőlnek a hőmérsékleti rekordok
A klímaváltozás Európa egyes részein a korábbinál több csapadékot hozott, és szakértők szerint további hőmérsékleti rekordokra számíthatunk.
Halálspirálba kerülhetnek Alaszka gleccserei
Egy friss kutatás szerint a Juneau jégmező sokkal gyorsabban olvad, mint korábban gondolták, közelebb lehet a visszafordíthatatlan károsodás.
Hőkamerával jártuk be Budapestet az év eddigi legmelegebb napján
50 fokos flaszteren sistergett Budapest pénteken, az autók tetején tojást lehetett volna sütni, és még a parkok sem nyújtottak teljes védelmet a hőség ellen. A hőkamera azt is megmutatta, mennyit...
Még ki se tört az igazi nyár, de már elevenen fő meg a Föld északi féltekéje
Rengeteg áldozatot követeltek a hőhullámok Indiától Szaúd-Arábián át Görögországig. Amerikát hőkupola tartja forrón, Európába afrikai levegő szállít 40 fok körüli hőmérsékleteket, és a java még csak...
Példátlanul gyorsan melegszik a bolygó, figyelmeztet 50 kutató
Egy friss tanulmányban azt írják, 2023 végére az emberi tevékenység 1,31 fokkal az iparosodás előtti szint fölé emelte a hőmérsékletet.
Bevételeik 5 százalékából megszüntethetnék az olajcégek a metánszivárgásokat, ha akarnák
Súlyosan alulbecsüljük a globális metánkibocsátást, pedig ennek csökkentésével rövid távon, jelentősen tudnánk lassítani a klímaváltozást.
Indulhat az uniós aláírásgyűjtés, hogy megadóztassák az üvegházhatású gázok kibocsátását
Egymillió aláírás kell legalább hét tagállamból, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy a kért változtatásokból új jogszabály lesz.
Az elmúlt évben minden egyes nap megdőlt az óceánok hőmérsékleti rekordja
Ennek részben az El Niño, de jelentős részben az emberi tevékenység is az oka. A felmelegedés újabb korallfehéredési hullámot indított el.
Kövess minket Facebookon is!