Főzés

Tudja bárki, hogyan kell megfőzni a kukoricát?
Hogyan ne rontsuk el azt a sok friss, édes ízt, ami a csuhé alatt van? Órákig kell főzni, vagy csak meleg fürdőt kell neki adni? Parázsba tegyük, vagy dobjuk be a mikróba?
Visszatér a TV2-re a Hal a tortán
A műsor új, tematikus heteit július 28-tól adja majd a SuperTV2.
A 3000 éves módszer, ami a legjobb szaftos csirkéhez vezet
Amennyire népszerű, annyira könnyű elrontani a csirkemell sütését, ezért most az egyik legrégebbi, egyben legfurcsább módszert próbáltuk ki, ami nemcsak összetételében, de aktivitásában is eltér a...
Mire jó a gőz a konyhában?
És miért nem csak látványelem a bambuszpároló? Minden, amit tudni kell a kerek, fonott eszközök és a gőz áldásos hatásairól, és arról, mit, hogyan érdemes benne készíteni.
Hülyeség a fokhagymanyomó?
Az olaszok esküsznek rá, hogy a fokhagymát csak enyhén törni vagy szeletelni szabad, Anthony Bourdain szerint pedig azt egy fokhagymanyomón áttörni egyenesen undorító. Sok háztartásban mégis...
Az élelmiszer drága, de még mindig olcsóbb főzni, mint kifőzdében enni
Kiszámoltuk, valóban drága-e megfőzni az olyan szimpla ételeket, mint a bableves, a főzelék, a rántott hús vagy a palacsinta, és hogy igaz-e, hogy ehelyett már jobban megéri kifőzdékbe járni. Még...
Ideges? Boldogtalan? Süssön húst vagy gyúrjon tésztát!
Tényleg segít egy stresszes hét után lerakni a feszültséget az, ha feldobunk egy óriási húst a grillre, vagy begyúrunk egy adag aranygaluskát? Létezik meditáció a főzésben? A tudománynak erre is van...
Hogyan kell egy ételt megsózni?
Van különbség a drága, szép rózsaszín kristályos és a finom szemcséjű, porszerű, olcsó só között? Szabad sózni húsokat sütés előtt? Mennyire legyen sós a tészta főzővize? Sómagyarázó a sóbizniszről,...
Kipróbáltuk a robotot, amely érintésre megfőzi a vacsorát
Mint Az ötödik elemben, csak kicsit ügyetlenebbül: a bitang erős konyhagép a követ is ledarálja, bedagasztja, felaprítja, vagy komplett fogásokat főz meg helyettünk, ráadásul a kanapéról...
Együtt főztünk a mesterséges intelligenciával, de nem volt benne sok köszönet
Minden főzési problémámat megosztottam a ChatGPT nevű népszerű csetbottal, tanácsot kértem tőle maradékmentésre, hozzá fordultam, ha elfogyott a tojás, vagy nem tudtam, mit kezdjek a sok répával....
Kövess minket Facebookon is!