Ázsiai konyha
Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept
2024. május 25. – 07:23 - Ács Bori
A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.
Még nem vagyunk készen a kínai kelt simogató buddhista szerzetesnő-szakácsra
2023. szeptember 29. – 14:47 - Ács Bori
Csong Gvan, a Chef's Table című sorozatból ismert szerzetesnő budapesti látogatásán arról tanított, hogyan találhatjuk meg magunkat a főzésben, és miként kapcsolódhatunk az alapanyagokhoz.
Amiért egy kis thai curryzőhöz hűségesek lettünk
Fűszeres, szószos ételek, levesek, rizs – néha ennyi elég is ahhoz, hogy magához szoktasson egy hely. De mitől van annyiféle ízük és illatuk a thai curryknek?
Hűsítő ételek hőhullámra
2023. július 18. – 12:13 - Ács Bori
36 fokban semmi nem ösztönöz rá, hogy égő tűzhely mellett álljunk és forró ételeket szürcsöljünk. Hideg, rövid hőkezelést igénylő fogásokat mutatunk a nagy hőség idejére: hideg ázsiai tészta, orosz...