Magyar Péter a propagandamédia bojkottálására szólított fel a köztévénél tartott tüntetésén

2024. október 5. – 15:03

frissítve

Magyar Péter a propagandamédia bojkottálására szólított fel a köztévénél tartott tüntetésén
A Tisza Párt tüntetése az MTVA székházánál 2024. október 5-én – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • Magyar Péter és a Tisza Párt a közmédia óbudai székházához hirdetett meg tüntetést szombat délutánra. A Tisza Párt elnöke propagandagyárnak nevezte a közmédiát, és azt írta, hogy aki szabad országot szeretne a gyerekeinek, az velük tart.
  • A közmédia már előre úgy számolt be a tüntetésről, hogy a Tisza Párt rohamosztaga baltával és csákánnyal támadná meg az MTVA székházát.
  • Nagy Ervin arról beszélt, hogy a Tisza Párttal azon fog dolgozni, hogy „soha többet ne kelljen félni ebben az országban”, a kutyapártos Bruti meg arról, hogy a közmédia „nem közvetíti az ország legnagyobb tüntetését”.
  • Magyar Péter a beszédében bojkottot hirdetett a propaganda minden médiacsápja ellen.
  • A tüntetés végén a Tisza Párt támogatói fáklyás élőláncot formálntak az MTVA székházánál.

Bár az eső már nem esik, azért nem olyan barátságos az időjárás a Kunigunda utcában. Mégis ezrek gyűltek össze az MTVA székházánál. Péter Petra, a tüntetés műsorvezetője azt mondta, ez a valaha volt legnagyobb tüntetés a székháznál. Annyi biztos, hogy helyszíni tudósítónk szerint a székháztól egészen a Szőlőkert utcáig áll a tömeg, köztük sok tiszás aktivista aláírásokat gyűjt.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex
A tüntetést és a közmédia épületét rendőrök biztosítják – Fotó: Huszti István / Telex
A tüntetést és a közmédia épületét rendőrök biztosítják – Fotó: Huszti István / Telex

Nagy Ervin után Tóth Imre Bruti humorista lépett a színpadra nagy üdvrivalgás közepette. Bruti a június 9. előtt köztelevíziós vitán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselőjeként vett részt. A tőle megszokott módon most is viccelődve kezdte a beszédét, és üdvözölte a tömeget a „halálcsillag előtt”, utalva az MTVA székházára. „Üdvözöljük a közmédia nézőit, mind a 17-et” – mondta, majd arról beszélt, hogy a közmédia ebben a percben nem is közvetíti az ország legnagyobb tüntetését.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A tüntetés első felszólalója Nagy Ervin színművész. A beszédében azt mondta, azért fog a Tisza Párttal együtt dolgozni, hogy „soha többet ne kelljen félni ebben az országban”. „Nem félünk” – skandálja a tömeg Nagy Ervinnek, aki megköszönte a tüntetőknek, hogy eljöttek erre a megmozdulásra.

Nagy Ervin – Fotó: Huszti István / Telex
Nagy Ervin – Fotó: Huszti István / Telex

Folyamatosan, kisebb csoportokban áramlanak az emberek az MTVA székháza elé a Kunigunda útjára. A környék tele van parkoló autókkal, sokan magyar zászlókkal érkeztek a tüntetésre. A hangszórókból Demjén Ferenc dala, a Szabadság vándorai szól.

Tüntetők az MTVA székházánál 2024. október 5-én – Fotó: Huszti István / Telex
Tüntetők az MTVA székházánál 2024. október 5-én – Fotó: Huszti István / Telex

A rendőrség elfogott egy férfit, aki az elmúlt hetekben a közösségi médiában arra buzdította az embereket, hogy fejszét vagy más szerszámokat vigyenek egy gyülekezésre, írta a police.hu. A rendőrség nem részletezte, hogy pontosan melyik eseményről van szó, de ezt a hírt pár órával Magyar Péter demonstrációja előtt közölték.

Magyar Péter a tüntetés előtt nyílt levélben arra kérte a közmédia vezérigazgatóját, hogy számoljanak be a demonstrációról. A közmédia végül így készítette fel a nézőket a szombat délutáni tüntetésre:

  • „Baltákkal, csákánnyal támadnák meg az MTVA-székházát Magyar Péter szélsőségesei”;
  • Magyar Péter egy rohamosztag felépítésével bízott meg valakit.

Magyar a tüntetés előtt egyébként többször megismételte, hogy békés demonstrációra készülnek, a résztvevők pártzászlókat ne vigyenek magukkal, csak nemzeti színű és lyukas lobogókat. A rendőrség közben a tüntetés előtt azt közölte, hogy elfogtak egy férfit, aki az elmúlt hetekben a közösségi médiában arra buzdította az embereket, hogy fejszét vagy más szerszámokat vigyenek egy gyülekezésre. A demonstrációt nem nevezték meg.

Magyar Péter és a Tisza Párt a közmédia óbudai székházához hirdetett meg tüntetést szombat délutánra. A Tisza Párt elnöke propagandagyárnak nevezte a közmédiát, és azt írta, hogy aki szabad országot szeretne a gyerekeinek, az velük tart.

Magyar Péter már a június 9-i önkormányzati választási kampányban is nehezményezte, hogy a közmédia csatornáira nem hívták meg a Tisza Párt képviseletében, azóta többször vitára hívta Orbán Viktort és a Fidesz több vezetőjét is, végül aztán 18 év után mégis belement a közmédia és a Fidesz az érdemi vitába, amit május 30-án rendeztek meg.

Szeptember végén végül másodszor is bent járt a közmédiában, bár akkor nem őt hívták, hanem a Tisza Párt fővárosi frakcióvezetőjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!